Аматори сцени Ісковецької сільської ради долучились до кампанії творчих звітів сільських закладів району

Версія для друкуВерсія для друку

Аматори сцени Ісковецької сільської ради долучились до кампанії творчих звітів сільських закладів району і представили своє самодіяльне мистецтво у суботу 10 листопада своїм землякам і районній комісії.

Щиро вітали глядачі народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця», що майже 40 років дбайливо плекає сад самобутнього народного мистецтва (керівник Віра Галіченко).

Вперше на сцену будинку культури вийшов новоутворений жіночий вокальний ансамбль «Дивограй» (керівник Наталія Симоненко). Виступ талановитих землячок тепло вітали глядачі, підтримуючи щирими дружніми аплодисментами. Порадував дитячий вокальний ансамбль «Корали» (керівник Наталія Симоненко), учасники драматичного колективу, солісти, читці. Зворушливу танцювальну композицію представили вихованці дитячого садочка «Золота рибка» разом зі своїми матусями. Одним словом, звіт учасників художньої самодіяльності вирізнявся різножанровою програмою, рівнем виконавської майстерності. В єдиний життєдайний потік злилися виступи дорослих і юних, сивочолих і зовсім маленьких талановитих аматорів сцени Ісковецького будинку культури і Пулинського клубу (директор Любов Мироненко, художній керівник Лілія Кишкань, зав. клубом Станіслав Бас).

Підбиваючи підсумки дійства, сільський голова Микола Романюта, начальник відділу культури і туризму Людмила Пазенко подякували талановитим артистам за подаровану радість приємного відпочинку, за збереження і примноження духовних скарбів рідного народу. А ще тепло привітали усіх із Всеукраїнським  днем працівників культури та аматорів народного мистецтва «Це свято людей, які красою і силою свого таланту допомагають людям жити, долати труднощі, будувати, творити, мріяти. Це вони дарують, а не віднімають віру, надію, любов», - відзначила Людмила Пазенко. Вона щиро подякувала сільському голові Миколі Романюті за тепло і затишок у закладах культури, за звукову апаратуру, за сценічні костюми, на які у 2018 році з місцевого бюджету спрямовано близько 100 тис.грн..

Більше 40 учасників творчого звіту яскраво продемонстрували, що земля, якою ходив геніальний син українського народу Тарас Шевченко, щедро врожаїться – вруниться талантами, любов до пісні передається від батька до сина, а отже, «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине».

Наверх ↑