Березоточа відсвяткувала День села

Версія для друкуВерсія для друку

Березоточа відсвяткувала День села У чарівному куточку Лубенщини, де зливаються в єдине русло тихоплинна Сула та говірлива Удай-ріка, цими вихідними днями святкували День села, як завжди змістовно, красиво і завзято.

Ведуча дійства Яна Кенебас надзвичайно професійно і талановито провела захід, кожне її слово бентежило душу, примушувало серця глядачів битися частіше. Чудова концертна програма за участю ансамблю «Ліра», гурту «Міраж», солістів Юлії Рак, Сергія Іванова, Марини та Юлії Карпенків, Яни та Олександра Кенебас, справила неабияке враження на всіх, для кого Березоточа не просто село на карті України, а дивовижний куточок Раю Небесного, оспіваного в задумливих піснях лірників і мрійливих піснях Кобзарів. Разом із дорослими і юними жителями Березоточі раділи святу народний депутат України Костянтин Іщейкін, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця. Їх гостинно запросила до слова сільський голова Надія Білокур - справжня господиня святкового дійства.  Теплі слова поздоровлень, аналіз трудових буднів, завдання на день прийдешній, плани на перспективу звучали з вуст виступаючих. Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко грамотами та подяками райдержадміністрації відзначили кращі трудові колективи та окремих активістів громадського життя. Серед числа нагороджених і Надія Білокур, для якої село Березоточа – начало усіх начал, берег життя, полустанок любові.

Естафету творчих виступів на святі натхненно підхопили гості із Гадяча – студенти та викладачі Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім.І.П.Котляревського.  Кожний виступ вражав професійністю, щирістю, тепло сприймався глядачами і нагороджувався шквалом аплодисментів.

Програму свята продовжив виступ ВІА «Міраж». Глядачі підспівували, танцювали, раділи і мріяли, смакували кулішем, варениками. До пізнього вечора вирувало дійство, линула пісня над благословенним березотіцьким краєм, де люди чудові, земля казкова, а оберегом життя є велична Покровська церква, величні дзвони якої відлунюють в думах мирян мелодією добра і любові.

Наверх ↑