Центр допомоги врятованим у Полтаві – перша річниця!

Версія для друкуВерсія для друку

Центр допомоги врятованим у Полтаві – перша річниця!

 

Сьогодні ті виклики, з якими зіштовхнулися внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій, люди які втратили житло, які були в окупації, пройшли через випробування блокпостів, військові та їх родини, родини з дітьми, де є загиблий, зниклий безвісти або хтось, хто перебуває в полоні, люди, які пережили дуже важку емоційну психотравму та стрес потребують особливої уваги та підтримки.

Вже рік у Полтавській територіальній громаді працює Центр допомоги врятованим, створений за ініціативи Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, завдяки фінансовій підтримці урядів Австрії, Бельгії, Швеції, Франції та у співпраці з місцевими органами влади.

Команда Центру налагоджувала ефективну мережу партнерств для перенаправлення запитів бенефіціарів послуг, веде потужну просвітницьку діяльність для представників закладів освіти, соціальної сфери, мешканців області.

За перший рік своєї діяльності центр надав понад 3 тисячі послуг, а саме:

Соціальні. Працівники надають інформацію щодо медичної та гуманітарної допомоги, державних виплат, тимчасово прихистку, центрів підтримки внутрішньо переміщених осіб тощо.

Психологічні. Спеціалісти надають консультації для нормалізації психоемоційного стану постраждалих. У Центрах також працюють і дитячі психологи.

Правові. Фахівці надають юридичні консультації з різних питань.

Щиро вітаємо з річницею, бажаємо наснаги, цікавих проектів та викликів, які легко подолати! Дякуємо за співпрацю.

А мешканцям області та внутрішньо переміщеним особам, нагадуємо, що Центр знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 58, 2 поверх. Телефон: +38 (097) 944 96 01, +38 (099) 014 74 45, графік роботи: пн-пт 9:00 – 16:30.

 

Наверх ↑