Чорнобильці Лубенщини порушують питання неналежного висвітлення у громадсько-політичній газеті «Лубенщина» інформації про заходи, проведені до 32-х роковин аварії на ЧАЕС

Версія для друкуВерсія для друку

Чорнобильці Лубенщини порушують питання неналежного висвітлення у громадсько-політичній газеті «Лубенщина» інформації про заходи, проведені до 32-х роковин аварії на ЧАЕС До Громадської ради при райдержадміністрації надійшов лист від громадської організації «Ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України», у якому висловлене обурення чорнобильців Лубенщини якістю матеріалів з нагоди чорнобильської трагедії у громадсько-політичній газеті «Лубенщина». Натомість окремі політичні сили, на їхню думку, фактично використали міськрайонні заходи для власного піару, не зробивши нічого для їх організації та проведення.

З цього приводу ліквідатори звернулися до Громадської ради, аби розібратися у проблемі, запросити на чергове засідання редактора Олександра Міщенка та заслухати його точку зору з цього приводу. Від імені чорнобильців виступив голова правління районної організації Микола Чудак, наголосивши, що його виступ не носить політичного характеру і він не має на меті втручатися у діяльність редакції газети. Однак, представляючи інтереси членів організації, вдів та переселенців, вважає подібне ставлення до цієї категорії населення образливим і наполягає на об’єктивному неупередженому висвітленні інформації.

У свою чергу присутній на засіданні редактор газети Олександр Міщенко конкретних відповідей на поставлені питання не надав, натомість наголосив, що лист, яким його запросили на засідання, є некоректним. Крім того, доповідач досить детально надав роз’яснення  щодо процесу реформування друкованих ЗМІ відповідно до ЗУ  „Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, наголосивши, що з 5 квітня 2018 року Колективне підприємство «Редакція міськрайонної громадсько-політичної газети «Лубенщина» перейменовано на Приватне підприємство «Газета «Лубенщина». Яке це має відношення до висвітлення визначених матеріалів, так і не зрозуміло. Однак, редактор Міщенко кілька раз заявив, що вважає «сьогоднішню Громадську раду тиском на журналістів». Хоча об’єктивна критика і тиск зовсім різні поняття.

Наслідком прийняття визначеного Закону повинно бути «створення економічно незалежних друкованих засобів масової інформації, належних умов їх діяльності, що сприятиме покращенню інформаційного забезпечення громадян України». Однак, враховуючи подібну позицію керівництва редакції, йдеться про належну поінформованість окремої категорії громадян або висвітлення того, що вигідно. На цьому наголошувалося під час засідання багатьма присутніми.

З цього приводу голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, наголосила, що з першого дня свого призначення всіляко підтримувала і сприяла процесу роздержавлення ЗМІ. Однак, у світлі реформування необхідно знайти порозуміння і не втратити читача. «Вважаю сьогоднішня розмова є важливою та потрібною, дає змогу вирішити багато проблемних питань», - підкреслила Тетяна Качаненко.

 

Наверх ↑