Чорнобильські організації Лубенщини та представники влади сіли за «круглий стіл», аби знайти спільну мову у вирішенні проблем ліквідаторів

Версія для друкуВерсія для друку

Чорнобильські  організації Лубенщини та представники влади сіли за «круглий стіл», аби знайти спільну мову у вирішенні проблем ліквідаторів 13 лютого відбулося засідання «круглого столу», де обговорювалося єдине питання -  про хід виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Учасниками засідання стали голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, голова районної ради Григорій Угляниця, військовий комісар Лубенського районного військового комісаріату Віталій Лучний, керівники служб пенсійного фонду та соціального захисту населення, керівники чорнобильських організацій Василь Пацула та Анатолій Юрченко, запрошені представники з області - голова обласної організації ветеранів і інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віктор Шкурпела, голова ГО «Фонд інвалідів Чорнобиля», представник Департаменту соціального захисту  населення облдержадміністрації  Віра Полюта.

 «Круглий стіл» проводив голова районної організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак, котрий запропонував заслухати з питання порядку денного представника облдержадміністрації Віру Полюту та начальника Лубенського об’єднаного управління ПФУ у Полтавській області Тамару Соломаху. До виступаючих виникало чимало питань, побажань і зауважень, пов’язаних із забезпеченням державних соціальних гарантій, осучасненням виплат, санаторно-курортним лікуванням, медичним обслуговуванням.

Чорнобильці нерідко стикаються із соціальною несправедливістю. Якщо на районному та обласному рівні їм вдається знаходити порозуміння, то з боку держави їхні права порушуються. Аби хоч якось вплинути на ситуацію до вищих органів влади постійно надсилаються звернення із конкретними вимогами щодо соціальних гарантій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Однак, на сьогодні вимоги чорнобильців не враховані.

На завершення зустрічі до присутніх звернулися керівники обласних чорнобильських організацій Микола Дибін та Віктор Шкурпела, котрі підтримали позицію лубенських ліквідаторів у відстоюванні своїх прав. Насамкінець Микола Чудак повідомив, що це ж питання розглядалося під час засідання Громадської ради при райдержадміністрації 9 лютого. Результатом обговорення стало прийняття звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики, народних депутатів України Р.Богдана, К. Іщейкіна та І. Мосійчука, яке було озвучено серед присутніх на «круглому столі».

Наверх ↑