«ЦЬОГО РОКУ ВОВЧИЦЬКА АМБУЛАТОРІЯ ЗАЗНАЄ СУТТЄВИХ ЗМІН», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТЕТЯНА КАЧАНЕНКО

Версія для друкуВерсія для друку

«ЦЬОГО РОКУ ВОВЧИЦЬКА АМБУЛАТОРІЯ ЗАЗНАЄ СУТТЄВИХ ЗМІН», - ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТЕТЯНА КАЧАНЕНКО 28 лютого голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко спільно з начальником відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлією Білокінь здійснила робочу поїздку у Хорошківську, Снітинську та Вовчицьку сільські ради, під час якої відвідувала заклади соціальної сфери та спільно із сільськими головами шукала шляхи вирішення актуальних проблем галузей.

 У Хорошках гостро стоїть питання ефективного використання приміщень, зокрема медичного закладу, який має  аварійний стан. На сьогодні вирішується питання про віднайдення іншого приміщення, яке буде зручним для мешканців та відповідатиме необхідним вимогам. Спільно із сільським головою Миколою Бровком очільниця району обговорили різні шляхи вирішення проблеми: використання частини навчального закладу, майстерні або ж сільської ради, з подальшим переведенням останньої у школу. Під час робочої зустрічі порушені питання стану доріг та перспектив ремонту у цьому році за кошти сільського та обласного бюджетів.

Суттєві кошти із сільського бюджету Снітина планують спрямувати для Снітинської ЗШ І-ІІІ ступенів, повідомили сільський голова Сергій Мануйленко та директор навчального закладу Ніна Горбик. Йдеться про 700 тис.грн., які будуть використані на капітальний ремонт теплогенераторної (заміна теплотраси). Під час зустрічі порушено інші, важливі для освітнього закладу та громади села, питання.

За словами голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, Вовчицька АЗПСМ зазнає суттєвих змін. «Так повинно бути, адже Вовчик – за перспективним планом – центр громади, тому покращення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, створення належних умов для працівників – пріоритет районної і місцевої влади. У цьому році для медичного закладу потрібно придбати автоматичні аналізатори крові та сечі, замінити вікна та вхідну групу на енергозберігаючі та привести у відповідність опалення», - наголосила очільниця району.

Цього року в опорному закладі «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» будуть продовжені роботи по заміні вікон на суму 570 тис.грн. державного бюджету, завершені роботи по будівництву майданчика зі штучним покриттям та обладнано клас із спортивними тренажерами, на які буде спрямовано 100 тис.грн. обласного бюджету. Втім, за словами директора Володимира Костюка,  заклад потребує шкільного автобуса, адже до ліцею підвозиться багато учнів з різних сіл. У потребах школи – ремонт спортивної зали для проведення змагань з техніки пішохідного туризму у закритих приміщеннях та придбання обладнання для створення сучасного навчального простору для учнів початкової школи.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко спільно із сільським головою Вовчицької сільської ради Ольгою Козловською відвідали Вовчицький районний краєзнавчий музей імені І.І. Саєнка, де наприкінці минулого року за кошти фонду розвитку територій області у сумі 365 тис.грн. було замінено вікна та вхідні двері на енергозберігаючі. Нині тривають необхідні ремонтні роботи та роботи з відновлення експозицій. Над цим працюють директор музею Юлія Шостак та робітник закладу Леонід Бондаренко, котрі розповіли про ряд проблем, з якими зіткнулися, та висловили своє бачення щодо їх вирішення.

Наверх ↑