День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Версія для друкуВерсія для друку

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

 

 

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала  Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю, і до цього часу через роки і десятиліття скорботою відгукується у кожному небайдужому серці.

Цей день для нас наповнений трагічними спогадами. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця в розквіті сил, життя, любові.

Ця війна супроводжувалася жорстокістю, масштабними руйнуваннями населених пунктів, знищенням великих груп населення, депортаціями тощо.

Наш обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто здобув перемогу в цій жахливій війні, хто вистояв усім смертям назло.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої  російської агресії ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу – нащадки ковалів великої перемоги у Другій світовій війні – знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір, нашу незалежність,  демонструючи світові велич і незламність українського духу.

Ми навчилися любити. Любити тих, хто дорогий нам, хто поруч з нами. Любити життя, а не смерть, ненависть і агресію. Тому ми виграли тоді. Тому переможемо зараз.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.

 

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава героям!

 

 

 

Начальник Лубенської

військової  адміністрції                                                                                  Сергій Сіряченко

 

 

Наверх ↑