Депутати районної ради прийняли рішення про ліквідацію Хорошківської школи

Версія для друкуВерсія для друку

Депутати районної ради прийняли рішення про ліквідацію Хорошківської школи 14 серпня відбулося засідання 39 позачергової сесії районної ради, яке провів голова районної ради Григорій Угляниця. У роботі сесії брали участь голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

У порядку денному лише два питання, які стосувалися організації роботи освітянської галузі. Депутатами підтримано звернення до вищих державних інстанцій щодо внесення змін до порядку розподілу дотації для здійснення видатків на галузь освіти, тобто, щоб розподіл коштів здійснювався на рівні держави, а не на рівні області.

Інше питання стосувалося ліквідації Хорошківської ЗШ І-ІІІ ступенів. Цей крок  вимушений, хоч і непопулярний, адже відповідно до Закону, якщо кількість дітей у навчальному закладі становить менше 25, то фінансування з державного бюджету припиняється. На початок серпня кількість дітей у Хорошківській школі коливається від 20 до 23, практично у всіх класах застосовується індивідуальна форма навчання. Враховуючи законодавчі підстави, депутатами прийняте рішення про ліквідацію Хорошківської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Наверх ↑