Домашнє насильство: алгоритм дій

Версія для друкуВерсія для друку

Домашнє насильство: алгоритм дій Запровадження карантину, а саме - втрата доходу, тривожність, постійне знаходження в близькому контакті, не можливість скинути агресію в іншому місці може призвести до сплеску домашнього насильства. І це вже відбувається.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко в коментарі виданню “Повага” сповіщає про різке збільшення таких звернень у поліцію. Швидше за все, динаміка буде зростати, разом зі зростанням напруження у сім'ях протягом обмежувальних заходів.

Якій алгоритм дій?

Найперший й найпростіший крок — викликати поліцію за телефоном 102, яка, згідно з протоколом, за необхідності, залучає іншіі служби.

Крім того, працює Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації
☎0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного).

Якщо насильство зчинено щодо дитини — можна (крім поліції) звернутись до Національної дитячої “гарячої лінії” щодо захисту прав та інтересів дітей. 

☎0 800 500 225 або 116 111 з мобільного. Лінія працює з понеділка по п'ятницю, з 12.00 до 16.00.

Дзвінки на ці лінії безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України. Також може стане у пригоді Всеукраїнський телефон довіри ☎0-800-501-701, якій працює цілодобово.

Пам'ятайте, згідно з законом України “Про попередження насилля в сім'ї” насильство буває не лише фізичне, але й психологічне, сексуальне, економічне.

Якщо Вам стали відомі випадки насильства  звертайтеся до Лубенського  районного  центру  соціальних  служб  для  сім’ї,  дітей та молоді за адресою пл. академіка Бекетова, 19 каб. 50, або за тел. 74- 803»

 

Наверх ↑