ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВНИМ ЛІКАРЕМ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ

Версія для друкуВерсія для друку

ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ЦИГАНЕНКО ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВНИМ ЛІКАРЕМ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ Ключові питання надання стоматологічних послуг сільському населенню сьогодні, 12 березня, предметно обговорили під час робочої зустрічі голови райдержадміністрації Олександра Циганенка та головного лікаря КП «Лубенська міська стоматологічна поліклініка» Олексія Співака.

В останні роки сільське населення зіткнулося з проблемою отримання послуг стоматологів в сільських медичних закладах. З огляду на ряд об’єктивних законодавчих питань, комунальний заклад міської ради – стоматологічна поліклініка – надає послуги безпосередньо в медичній установі, - пояснив Олексій Співак. Попри наявність відповідно обладнаних кабінетів у сільських амбулаторіях, виїзд лікарів на місця не передбачений законодавством. Все це створює ряд незручностей для селян і тому звернень від населення щодо вирішення питання прийому стоматологів у селах останнім часом в рази збільшилося.

Голова райдержадміністрації Олександр Циганенко націлював головного лікаря стоматологічної поліклініки Олексія Співака на пошук шляхів вирішення цієї проблеми, адже селяни не повинні страждати від неврегульованості законодавства. «Якщо є потреба в отриманні стоматологічних послуг, є фахові спеціалісти, є спільне бачення органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, потрібно визначити алгоритм позитивного вирішення ситуації», - підкреслив Олександр Циганенко.

Вирішено, що найближчим часом будуть проведені необхідні розрахунки для прийому стоматологів у сільських амбулаторіях.

Водночас стоматологічна поліклініка вже надає послуги з протезування учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, повідомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко. Для цих потреб на 2020 рік з обласного бюджету виділено 75,5 тис.грн.

Наверх ↑