Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко ініціює заслуховування на сесії районної ради інформації про використання коштів, переданих на вторинну медичну ланку

Версія для друкуВерсія для друку

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко ініціює заслуховування на сесії районної ради інформації про використання коштів, переданих на вторинну медичну ланку 11 квітня під головуванням голови районної ради Григорія Угляниці, за участю голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, правоохоронних органів відбулося засідання чергової 28 сесії районної ради. Участь у сесії взяли 18 депутатів, котрі впродовж двох годин розглянули сорок одне питання порядку денного. Щоправда одне з них – про передачу майна Шершнівської ЗШ І-ІІ ступенів – було додатково внесене до порядку денного і одноголосно підтримане народними обранцями.

Перші п’ять питань стосувалися розгляду депутатських запитів та звернень, які досить детально обговорені присутніми. Питання впровадження медичної реформи та роз’яснення для населення є вкрай важливим і потребують інформування на сесії. У свою чергу голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко вийшла з пропозиції на одній з наступних сесій заслухати керівництво міської лікарні з питання використання коштів Державної медичної субвенції, переданих на вторинну ланку, а це 82%, які районний бюджет спрямував на лікування сільського населення у міській лікарні. Чи покращилося обслуговування селян? Це питання вкрай турбує очільницю району. Прийнято рішення заслухати питання «Про стан надання медичних послуг».

Досить обговорюваними виявилися питання, пов’язані з ремонтом доріг та їх утриманням. Відповідні звернення  до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Полтавської облдержадміністрації депутатами підтримано одноголосно. З інформацію про нинішній стан асфальтового покриття, обстеження доріг та проведення аварійного ремонту доріг виступив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.  Зі свого боку Тетяна Качаненко наголосила, що це питання перебуває на її особистому контролі, проводяться постійні зустрічі з підрядною організацією, майже щодня надсилаються відповідні листи. Райдержадміністрація у межах своєї компетенції впливає на ситуацію. «Шукати потрібно можливості, а не звинувачувати. Голова районної ради та депутати обласної ради теж зі свого боку повинні особисто перейматися питанням ремонту доріг, співпрацювати з облдержадміністрацією у цьому напрямку», - наголосила Тетяна Качаненко. Водночас, очільниця району повідомила, що райдержадміністрацією проводяться заходи і вивчається механізм передачі організації пасажирських перевезень на рівень району.

Крім того, депутатами розглянуте і підтримане звернення від міського голови Олександра Грицаєнка, яке стосувалося необхідності виділення коштів із районного бюджету на співфінансування встановлення пам’ятного знака учасникам АТО.

Решта питань порядку денного прийнято без додаткових обговорювань та серйозних зауважень.

Наверх ↑