Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та члени громадської ради вклонилися пам’яті ветеранів Другої Світової війни

Версія для друкуВерсія для друку

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та члени громадської ради вклонилися пам’яті ветеранів Другої Світової війни

18 вересня громадські активісти Лубенщини спільно з головою районної державної адміністрації Тетяною Качаненко вирушили у Березоточу, де провели виїзне засідання Громадської ради, приурочене до Дня визволення району від нацизму, аби доторкнутися серцем до світлої пам’яті полеглих та висловити глибоку вдячність і повагу живим. Члени громадської ради поклали квіти до пам’ятника загиблим героям.

Зустрічали гостей учні та вчителі Березотіцької школи, які спільно поклали квіти до пам’ятного знака та вклонилися пам’яті загиблих. До присутніх звернувся член Громадської ради Петро Гузь, який наголосив, що сьогоднішній день – це пам’ять, а повага до захисників повинна бути повсякденною. «Всім, хто помер за нас – вічна пам’ять і вічна слава», - сказав Петро Гузь.

Члени Громадської ради побували в Березотіцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, де їх зустрічала директор закладу Юлія Рак, яка розповіла про стан розвитку школи та її здобутки, про підготовку до опалювального сезону, окреслила наявні проблеми та можливості їх вирішення. За рейтингом рівня знань Березотіцька школи має друге місце у Лубенському районі. Нині тут навчається 142 дитини, 44 з яких – підвозяться з Пісок, Луки та Сухої Солониці. Школа орієнтується на збереження здоров’я дитини, тому тут мріють про створення зеленого класу та класу здоров’я. Нині навчальний заклад, долучилася до розмови очільниця району Тетяна Качаненко, зіткнувся з ідентичними для всіх шкіл проблемами  - сплатою за харчування та підвезення, що фінансується з місцевих бюджетів. Однак, з огляду на «фінансову навантаженість» сільських бюджетів іншими державними виплатами, ці зобов’язання не всі бюджети можуть забезпечити.

Громадські активісти також відвідали Свято-Покровський храм с. Березоточа, унікальну дерев’яну споруду з понад 400 літньою історією та поспілкувалися з настоятелем церкви Романом Кулінічем. Знаково, що у цей час в храмі відбувалися хрестини та вінчання, а значить, він живе своїм повноцінним життям. За словами Романа Кулініча, саме місцеві мешканці у різні часи відстояли і зберегли святиню. Для більшості було цікаво дізнатися, що в церкві є ікона «Чорнобильський Спас» і зберігається список загиблих місцевих солдат Другої Світової війни, який обов’язково зачитується у пам’ятні дні.

Відповідно до плану роботи громадські активісти проаналізувати стан розвитку галузей, обговорили проблемні питання, ознайомилися з роботою лубенських підприємців і вкотре пересвідчилися, що виїзні засідання сприяють ґрунтовнішому вивченню реального стану речей та дають змогу спільно з органами влади вирішувати проблеми.

 

 

Наверх ↑