Громадська рада Лубенщини занепокоєна подальшою долею обласного госпіталю ветеранів війни

Версія для друкуВерсія для друку

Громадська рада Лубенщини занепокоєна подальшою долею обласного госпіталю ветеранів війни

У переддень початку різдвяно-новорічних свят відбулося останнє у цьому році засідання громадської ради при Лубенській райдержадміністрації під головуванням Фелікса Банкова. У засіданні взяли участь виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, керівники органів та управлінь РДА, установ та організацій району. Сергій Сіряченко наголосив на позитивних результатах співпраці громадськості з владою за минулий рік та побажав активістам всього найкращого у новому році.

Неабияке занепокоєння викликала ситуація, викладена Олександром Бондаренком, начальником КП Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» щодо змін у забезпеченні фінансових гарантій медичного обслуговування населення. Нова система фінансування не враховує особливість госпітальних закладів, у зв’язку з чим виникає чималий перелік проблем, які, у разі їх не вирішення, можуть поставити під загрозу існування закладу у Лубнах. Судячи зі слів Олександра Михайловича, у такому становищі опинилося близько 80% закладів подібного спрямування в Україні, разом з тим не викликає сумніву важливість функціонування госпіталю саме сьогодні, коли стає все більше ветеранів війни, які потребують медичної та психологічної допомоги.

Найбільше стривожені перспективою втрати госпіталю верстви населення, які безпосередньо користуються його послугами: ветерани війни і праці, чорнобильці, учасники АТО та ООС. Їхню позицію чітко висловив Почесний громадянин Лубенщини, голова ветеранської організації Василь Силка: «Ветерани, чорнобильці, атовці – усі потребують належної медичної допомоги, тому при потребі ми всі підтримаємо Вас, щоб зберегти госпіталь у Лубнах». Фелікс Банков запропонував звернутися до обласних депутатів та Міністерства охорони здоров’я та Міністерства у справах ветеранів з вимогою вирішити питання.

Про вжиття заходів щодо протипожежного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та об’єктів з масовим перебуванням людей інформував Олександр Векленко, провідний інспектор Лубенського районного відділу ГУ ДСНС України у Полтавській області. Він повідомив про перевірки стану протипожежної безпеки у таких закладах, зокрема, аварійне водопостачання, забезпечення засобами пожежогасіння, автоматизованої пожежної сигналізації, системи оповіщення, наявність відповідних інструктажів, проведення навчань, відпрацювання шляхів евакуації тощо.

З приводу даних перевірок висловилися Сергій Сіряченко, Фелікс Банков, Лідія Різуненко, Василь Силка, Юлія Білокінь та зійшлися на тому, що головне – комплексний підхід до вирішення питання. Необхідно забезпечити належні умови для запобігання пожежам, і разом з тим не можна бездумно закривати заклади, де наявні незначні порушення. «Жоден папірець не врятує життя людини. Наша робота повинна бути націлена на те, щоб його зберегти», - наголошує Сергій Сіряченко.

Хоч зима цього року й не поспішає із снігом, проте підрядна організація, що буде утримувати дороги взимку, знаходиться у готовності до погодних перипетій. У цьому запевнив громадських діячів Володимир Тетерятников, директор ТОВ «ШБУ-9». За словами доповідача, на сьогодні організація має достатню кількість техніки, щоправда, не вистачає піскорозкидачів, проте заключено договори з іншими організаціями про співпрацю у разі нагальної потреби.  Лубенський район має розгалужену систему доріг, багато спусків, які необхідно оперативно посипати для запобігання ожеледиці. Протиожеледних матеріалів поки що достатньо.

Насамкінець громадська рада погодила орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю щодо формування важливих питань державного і суспільного життя та актуальних місцевих питань у 2020 році.

 

 

Наверх ↑