ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

7 травня  голова облдержадміністарції В.Головко спільно з головою Полтавської райдержадміністрації І.Карімовим відвідали об'єднані територіальні громади району та вивчили на місцях питання передачі майнових комплексів на баланс ОТГ, зокрема, освітніх закладів. Також В.Головко зустрівся з головою Щербанівської ОТГ І.Проциком та обговорив питання будівництва об’єктів інфраструктури. Йшлося про будівництво басейну у Розсошенцях, дитячого садка і спорткомплексу, ремонт Щербанівського СБК.

 

* * *

7 травня у м. Полтаві заступник голови облдержадміінстрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, де підбито підсумки проведеної роботи у минулому місяці та визначено завдання подальшої діяльності, дано відповідні доручення.

 

* * *

7 травня у Державному архіві Полтавської області за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, студентської молоді, представників ветеранських організацій відбулося відкриття документальної виставки до Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

* * *

8  травня в  урочищі Шумейкове  Лохвицького району на території Меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту за участю голови облдержадміністрації В.Головка та заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників Лохвицького району, ветеранських делегацій краю, архієпископа Полтавського та Кременчуцького УПЦ КП Федора з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося обласне свято «Обереги пам’яті». Ветеранів війни вшановано нагородами та подарунками, відбувся святковий концерт.

 

* * *

8 травня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання обласної призовної комісії, яке провів військовий комісар Полтавського облвійськкомату, полковник Д.Губський. Підбито підсумки проведення весняної призовної компанії, дано відповідні доручення.

 

 

* * *

8 травня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів нараду з питання забезпечення виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

 

* * *

9 травня у м. Полтаві з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, Полтавського міського голови О.Мамая, ветеранів війни, військових, представників духовенства, громадськості, молоді відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави. Цього ж дня О.Пругло та заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяли участь у панахиді, яку провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір, та покладанні квітів до могил загиблих учасників АТО на Алеї Героїв центрального кладовища міста.

 

* * *

9 травня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяв участь у тематичному дійстві біля пам’ятного знака Героям-авіаторам, що розташований на території Авіамістечка обласного центру. У своєму виступі М.Білокінь наголосив, що «ніколи не має повторитися така величезна трагедія, якою стала для людства Друга світова війна».

 

 

* * *

10 травня у м. Кременчук за участю голови облдержадміністрації В.Головка,  першого заступника голови обласної ради Є.Холода, Кременчуцького міського голови В.Малецького, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, радника з економічних питань Генерального консульства Республіки Польща у Харкові В.Лещинського, головного радника з питань врядування проекту ПРОМІС (Канада) Кейді Ворда, кмета общини Свіштов (Болгарія) Гєнчо Гєнчєва, делегацій від міст-побратимів Кременчука – Бердянська, Бидгоща та Свіштова, офіційних делегацій з Канади, Литви, Польщі, Болгарії та Ірландії, експертів, підприємців з Вінницької, Сумської, Івано-Франківської, Київської, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Черкаської й Полтавської областей розпочав роботу дводенний форум Міжнародний бізнес-форум «Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом». Обговорено можливості розширення і поглиблення інвестування економіки регіону, мінімізації наявних фінансових та моральних ризиків зарубіжних інвесторів та ряд інших.

 

* * *

11 травня у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулися урочисті заходи до Дня матері, зокрема, відзначення першою відкритою громадянською нагородою полтавчанок, чиї сини і чоловіки захищають Україну.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑