ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

5 серпня у м. Полтаві на нараді у т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла розглянуто питання «Про стан підготовки житлово-комунального господарства, підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року», «Про завдання щодо забезпечення потреб області в продовольчих ресурсах зерна», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області».

З нагоди 150-ї річниці створення Південної залізниці за значний особистий внесок у розвиток залізничного транспорту, багаторічну сумлінну працю,  високий професіоналізм кращих працівників галузі нагороджено Почесними грамотами Кабінету Міністрів України. За вагомий особистий внесок у вирішення питань правового і соціального захисту ветеранів війни, активну громадську діяльність та патріотичне виховання молоді  Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено голову первинної організації «Учасники бойових дій Шевченківського району  м. Полтави» М.Сап’яна. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

6 серпня у м. Полтаві за участю директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Л.Корнієнко, керівника служби у справах дітей облдержадміністрації І.Фоменко відбулася селекторна нарада у режимі відеоконференцзв’язку  з райдержадміністраціями, міськвиконкомами, ОТГ з питання використання у 2019 році коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

7 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у роботі наради з питань виконання протокольних доручень, даних на засіданні Кабінету Міністрів України від 05.07.2019. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

7 серпня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Підбито підсумки роботи у першому півріччі та визначено пріоритети подальшої діяльності.

 

* * *

7 серпня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю керівників причетних управлінь та обласних служб провів засідання комісії з визначення сільськогосподарських та лісогосподарських підприємств, яким надаватимуться кошти з обласного бюджету у порядку відшкодування втрат сільськогосподарської та лісогосподарської діяльності. Йшлося про 2 млн. 531 тис. грн., які надійшли цього року до бюджету області від підприємств, які внаслідок проведення будівельних робіт пошкодили родючий шар ґрунту. Ці кошти, за рішенням профільної комісії, вирішено передати сільськогосподарським підприємствам, які навпаки покращують родючість земель. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

7 серпня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. За підсумками розгляду дано відповідні доручення щодо упередження можливих рейдерських проявів стосовно діяльності сільгосппідприємств регіону.

 

* * *

8 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб провів засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2020-2027 роки. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

* * *

9 серпня на Полтавщині з робочою поїздкою перебував перший заступник Міністра у справах ветеранів України Г.Галаган, який у супроводі т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла ознайомився з роботою комунального закладу «Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради», провів підхід до преси. Також за участю Г.Галагана відбулось засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей у Полтавській області, спілкування з ветеранами і представниками ГО ветеранів АТО/ООС, підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Полтавською облдержадміністрацією.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑