Єднання заради життя: традиційний легкоатлетичний пробіг пам’яті чорнобильців об’єднав покоління

Версія для друкуВерсія для друку

Єднання заради життя: традиційний легкоатлетичний пробіг пам’яті чорнобильців об’єднав покоління Серед заходів, які щороку проводяться з нагоди чергових роковин аварії на Чорнобильській АЕС особливе місце належить легкоатлетичному пробігу пам’яті. Вже багато років поспіль його учасники засвідчують свою глибоку шану героїчному подвигу земляків-чорнобильців, а сам пробіг символічно поєднав пам’ятні місця: пам’ятний знак лубенцям-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у м. Лубни та чорнобильський знак, відкритий на честь земляків у с. Мгар на Алеї пам’яті, і став хорошим прикладом патріотичного виховання підростаючого покоління. Цьогорічний пробіг пам’яті відбувся 20 квітня за участю ліквідаторів, вихованців Дитячо-юнацької спортивної школи, учнів Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ступенів  під керівництвом вчителя фізичної культури Вищебулатецької школи, тренера Лубенської районної ДЮСШ «Колос» Олександра Маслака) та шкіл міста, керівництва міста та району: заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, міського голови Олександра Грицаєнка, голови правління районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Миколи Чудака і заступника голови районної чорнобильської організації, Почесного громадянина Лубенщини Василя Силки, керуючого справами міськвиконкому Маргарити Комарової, голови районної організації ВФСТ «Колос» Сергія Бортніка.

Учасниками найпершого пробігу були самі чорнобильці. З часом естафету підхопило підростаюче покоління, стійко витримуючи дистанцію 7 кілометрів. За ці роки легкоатлетичний пробіг суттєво «помолодшав» і серед його учасників тепер вже не лише діти, але й онуки чорнобильців.

Пам’ять про чорнобильців, які пішли із життя, живе у спогадах побратимів, а їх героїчний подвиг подібними заходами вшановує підростаюче покоління. До юних учасників забігу звернувся голова Лубенської міської ради Олександр Грицаєнко зі словами вдячності та поваги до тих, хто врятував землю від атомного лиха.

Перед початком пробігу його учасники поклали квіти до пам’ятного знака, Микола Чудак закликав вклонитися пам’яті полеглих чорнобильців.

Легкоатлети рушили знайомим маршрутом до пам’ятного знаку на алеї пам’яті, де їм були вручені солодкі подарунки від районної та міської влади. Зі словами заохочення до спортсменів звернувся Василь Силка, який, згадавши свою спортивну молодість, побажав юнакам та дівчатам спортивних та життєвих перемог. Заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко подякував учням за те, що вони не перший рік свідомо беруть участь  у цьому спортивному заході, а значить, виростуть справжніми патріотами.

Традиційний захід завершився хвилиною мовчання і покладанням квітів, а ще великим розумінням необхідності проведення подібних заходів і повагою до захисників Вітчизни.

 

 

 

 

Наверх ↑