«ІСТОРІЯ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ДРАЦСУ», - ТЕТЯНА БЛАГАДИР

Версія для друкуВерсія для друку

«ІСТОРІЯ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ДРАЦСУ», - ТЕТЯНА БЛАГАДИР 25 лютого на Лубенщині відзначили 100-річний ювілей з дня заснування перших органів державної реєстрації актів цивільного стану. До лютого 1919 року відповідні реєстраційні записи проводилися у церковних метричних книгах, а вже впродовж століття діє спеціальна державна установа. Попри різні назви і підпорядкування, система ДРАЦСу продовжує виконувати вкрай важливі функції, а працівники нерідко стають свідками насправді доленосних подій у житті кожної людини.

Надзвичайно тепла і дружня атмосфера панувала у приміщенні Лубенського ДРАЦСу, де відбувалися урочистості з нагоди ювілейної дати. Про історію становлення служби розповіла начальник Лубенського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГУ юстиції у Полтавській області Тетяна Благадир, котра працює на цій посаді майже 30 років поспіль. За її словами, працівників структури вирізняють знання, увага і почуття відповідальності, адже нерідко, окрім фахових знань, людина потребує підтримки та розуміння. На сьогодні у системі ДРАЦСу  Лубенщини працює  8 оперативних спеціалістів, деякі функції на місцях виконують секретарі сільських рад. І це далеко не статистична робота, як може здатися на перший погляд, а творча і цікава, висловила переконання ветеран служби, член Національної спілки письменників України Наталія Баклай, яка багато сюжетів своїх творів взяла саме «з роботи». До ювілею структури Наталія Михайлівна подарувала вірш, певно єдиний про ДРАЦС.

Щирими словами усіх присутніх у залі вітали голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко. Тетяна Петрівна дякувала колективу та секретарям сільських рад за відповідальну і самовіддану роботу, чітке виконання поставлених державою завдань. З нагоди ювілейної дати окремі працівники та секретарі сільських рад, а саме: Валентина Бас, Юлія Демочко, Надія Пузь, Валентина Дараган, Наталія Карпець, Галина Костюкевич, Наталія Кузьмич нагороджені грамотами райдержадміністрації.

Змістовного наповнення заходу надали святкові і неочікувані хвилини: Тетяну Благадир колектив нагородив медаллю, а вже вихованки Лубенської музичної школи та артисти районного будинку культури створили відповідний піднесений настрій.

Наверх ↑