Із сільськими головами розглянули питання порядку розрахунку за енергоносії

Версія для друкуВерсія для друку

Із сільськими головами розглянули питання порядку розрахунку за енергоносії 28 січня в.о. голови райдержадміністрації Сергієм  Сіряченком проведена нарада за участю сільських голів, начальника управління Державної казначейської служби України у Лубенському районі Івана Жовніра, заступника начальника ЛФ ПАТ «Полтаваобленерго» Валерія Хала, представника ТОВ «Полтаваенергозбут», яке з початку року займається постачанням електроенергії. На сьогодні ще й досі залишається неврегульованим питання оплати за енергоносії, зокрема органами місцевого самоврядування.

Підприємство-постачальник послуг наполягає на укладенні договору з умовами попередньої оплати, натомість відповідно до Бюджетного кодексу бюджетні організації проводять сплату за фактично спожиту електроенергію і лише в межах кошторисних призначень. Жодних роз’яснень щодо дій у цій ситуації підприємство електроенергетики не надає, рекомендуючи скористатися типовим договором. Питання остаточно не вирішене і присутні сільські голови єдине вирішення ситуації вбачають у підготовці колективного звернення до вищих інстанцій з проханням надати роз’яснення і порядок дій.

Ще одне питання, яке порушувалося під час наради, стосувалося зимового утримання місцевих доріг. Присутні висловили обурення станом доріг і їх неякісним розчищенням підрядною організацією, що призводить до ускладнення руху транспорту і відмови перевізників здійснювати перевезення громадян на встановлених автобусних маршрутах. Неодноразові звернення та підготовлені листи не призводять до суттєвих зрушень – дороги району знаходяться у незадовільному стані.

У другій половині дня відбулася зустріч Сергія Сіряченка із представниками ДП «Агенство місцевих доріг» і підрядною організацією ТОВ «Будтехіндустрія», котрі запевнили, що до кінця тижня дороги місцевого значення будуть приведені у належний стан.

Наверх ↑