Краса, весна і жінка з-під пензля художника: відкриття виставки робіт образотворчого мистецтва у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею ім. І. І.Саєнка

Версія для друкуВерсія для друку
Краса, весна і жінка з-під пензля художника: відкриття виставки робіт образотворчого мистецтва у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею ім. І. І.Саєнка Таємнича, неповторна, ділова, кохана, щаслива, замріяна, працьовита, натхненна – саме такою бачать жінку художники Володимир Мірошниченко та Олександр Василенко, виставку робіт яких сьогодні відкрито у Вовчицькому краєзнавчому музеї. І нехай на картинах зображена зовсім не жінка, але ж весна, природа, краса, любов – усі жіночого роду.
 
Долучитися до буяння краси і барв прибули голова районної державної  адміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, начальник відділу культури та туризму Людмила Пазенко, школярі, поціновувачі мистецтва. Очільниця району висловила глибоку вдячність художникам за подаровану красу, за те, що вносять у душі людей частку справжнього відчуття щастя та пробуджують їх від зимової сплячки.
 
Попри всі негаразди сьогодення, жінка залишається для чоловіків острівцем тепла, романтики, успіху, затишку. Як влучно зауважив Олександр Василенко, при народженні нас тримає на руках жінка-мати, ми все життя шукаємо собі жінку-пару, потім зростають дочки й онучки, радуючи, звеселяючи, надихаючи на звершення.
 
Звісно, художником може стати не кожен, однак спробувати свої сили хочеться всім. Тож присутнім запропонували домалювати незавершений жіночий портрет. В результаті вийшов неповторний збірний образ жінки-весни, щасливої, закоханої, юної та мудрої, відвертої та невинної. Але він так і лишився незавершеним, адже до кінця розкрити жіночий характер ще не вдавалося нікому.
 
У залі була неповторна атмосфера, світла та чиста. Звучали пісні у виконанні Анатолія Куценка та Юрія Задорожного. А головними, звісно, були картини, вони жили і дихали, буяли і наливалися цвітом, вабили і спокушали. Вони будили весну в природі і в серцях, в очах і душах.
 
Традиційно виставка приурочена до 8 Березня і триватиме півтора місяці, тож, хто ще не побував у Вовчицькому музеї – поспішайте побачити ці неймовірні картини, відчути атмосферу весни, розвою, цвітіння і радості.
 
Більше фото картин на нашій сторінці у фейсбук.
Наверх ↑