Красива осінь вишиває клени

Версія для друкуВерсія для друку

Красива осінь вишиває клени

Червоним, жовтим, срібним, золотим.

А листя просить: – Виший нас зеленим!

Ми ще побудем, ще не облетим.

Ліна Костенко

Як осінь виписує неймовірними барвами світ, так художники знаходять безліч кольорів і відтінків, щоб відтворити природну красу і висловити усе, що хочеться, у ці дні бабиного літа. Побачити невеличку часточку їхньої творчості пощастило тим, хто навідався до Вовчицького районного краєзнавчого музею ім. І.Саєнка на відкриття виставки «Осінні барви», що вже дев’ятий рік поспіль збирає цінителів прекрасного. Як і щороку, усіх присутніх тепло привітала очільниця села Ольга Козловська.   

«Музею такого рівня часто не мають навіть районні центри, - наголосив заступник голови Лубенської райдержадміністрації Ігор Нестеренко, - тому ми намагаємося підтримувати цей заклад, ось цього року замінили вікна на енергозберігаючі, адже сюди приходять діти. Хочеться вірити, що когось з них ці картини надихнуть на створення чогось прекрасного». Ці слова знайшли своє підтвердження, коли проводився невеличкий інтерактив з учнями 10-го класу, які висловлювали своє бачення з приводу картин.

Від мистецького цеху слово мали вже відомий художник Володимир Мірошниченко та Лариса Муравська, яка представила свої твори уперше і вже зацікавила відвідувачів незвичайною технікою, що поєднує живопис, вишивку та роботу з бісером. «Головне завдання художника, - упевнена художниця, - щоб у його творах звучала доброта»

Доброта та краса дзвеніли і в картинах (а було представлено 50 художніх творів 11-ти митців), і у піснях, що виконували Катерина Кондратенко та колектив «Чарівниця», і у поезіях Лариси Галич, які вона читала перед слухачами. І, незважаючи на те, що невблаганно наближається зима, і надворі, і в душах усіх, хто зібрався у Вовчицькому музеї, було тепло і затишно.

 

Наверх ↑