«Лікар має досконало знати своїх пацієнтів, він зобов’язаний вчасно діагностувати хвороби, а головне - попереджувати їх виникнення»: Михайло Новаковський на нараді з сільськими головами

Версія для друкуВерсія для друку

«Лікар має досконало знати своїх пацієнтів, він зобов’язаний вчасно діагностувати хвороби, а головне - попереджувати їх виникнення»: Михайло Новаковський на нараді з сільськими головами

17 серпня відбулася нарада голови райдержадміністрації Тетяна Качаненко з головами сільських рад. Одним з ключових стало питання про заходи, спрямовані на розвиток системи охорони здоров’я. Доповідав з даного питання головний лікар Лубенського районного центру ПМСД Михайло Новаковський.

Як повідомила очільниця району Тетяна Качаненко, за перспективним планом на Лубенщині планується оснастити за всіма європейськими вимогами 13 закладів охорони здоров’я. В цих закладах будуть надаватися усі медичні послуги, що передбачені для первинної ланки. Активну дискусію викликала інформація про список медичних закладів, які планується активно розвивати.  «Реформи проводяться, щоб обслуговування пацієнтів проводилося якісно. Медичні заклади мають бути оснащені за європейськими вимогами. Пацієнт повинен мати можливість отримати якісні, професійні послуги лікаря. Лікар має досконало знати своїх пацієнтів, він зобов’язаний вчасно діагностувати хвороби, а головне - попереджувати їх виникнення», - зазначив Михайло Новаковський. В той же час у Лубенському районі активно проводиться робота по підписанню договорів на медичне обслуговування населення. Наданий час вже заключено 8320 договорів.

Керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова зробила оголошення про відключення аналогового мовлення в Полтавській області  з 1 вересня. Лубенський район має покриття цифровим телебаченням, проте кожна родина, аби мати змогу дивитися телевізор, повинна буде придбати собі цифровий тюнер або скористатися послугами кабельного  чи супутникового телебачення.

Тетяна Качаненко розповіла про хід виїзного засідання громадської ради та подякувала сільським головам за гарну роботу та вклад у розвиток села. Обговорили також забезпечення відеоспостереження в населених пунктах району для попередження та вчасного розкриття злочинів.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко повідомив про початок  призовної кампанії з 18 до 27 років. Також він торкнувся питання неправомірних дій компанії «Лубнигазсервіс» «Кожен має чітко дотримуватися законодавства. Перш, ніж отримати гроші, працівник газової компанії зобов’язаний виконати чітко визначені роботи та написати акт. Всі взаємні зобов’язання повинні бути задокументовані у визначеному законом порядку», сказав він та попросив активніше  проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

На завершення Микола Романюта запросив усіх на районне свято з нагоди річниці Незалежності 24 серпня, що відбудеться у с.Ісківці, і сільські голови спільно з начальником відділу культури Людмилою Пазенко визначилися з необхідних організаційних питань.

Наверх ↑