«Лиш подвиг героя пройде крізь віки»: турніром з міні-футболу традиційно вшанували пам'ять Героя України Олександра Лелеченка

Версія для друкуВерсія для друку

«Лиш подвиг героя пройде крізь віки»: турніром з міні-футболу традиційно вшанували пам'ять Героя України Олександра Лелеченка Вісім років поспіль у с. Новооріхівка проходить турнір з міні-футболу, яким вшановують світлу пам'ять єдиного Героя України-чорнобильця О. Лелеченка. Його проведення приурочують роковинам смерті Олександра Григоровича, що припадають на сьоме травня. У цей час мала батьківщина героя перетворюється на своєрідну спортивну Мекку, адже взяти участь саме у цьому турнірі вважає за честь чимало футболістів, котрі демонструють достойну гру.

Ім’я О.Лелеченка, за словами директора Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів Оксани Магури, тісно переплетене і проходить через увесь освітній процес, дбайливо доглянута березова алея пам’яті прославленого земляка, не бракує відвідувачів у музейній кімнаті. Лелеченка тут не забувають ніколи, щоразу вертаючись пам’яттю до трагічних подій квітня 1986 року. Адже багато хто здатен на подвиг заради інших, мало хто свідомо йде на смерть, рятуючи мільйони. Один з таких – О. Лелеченко.

6 травня на подвір’ї школи відбулася урочиста лінійка пам’яті О.Лелеченка та відкриття турніру з міні-футболу. Її учасниками стала досить чисельна й представницька аудиторія: голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця,  перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, сільський голова Новооріхівської сільської ради Станіслав Ігнатенко, депутати обласної ради Олександр Сиченко, Владислав Мостовенко, Руслан Ляшко, помічники народних депутатів України, представники районної організації ветеранів та інвалідів «Союз Чорнобиль України» на чолі з головою організації Миколою Чудаком, голова Новооріхівської первинної чорнобильської організації Микола Крутій і, звичайно, делегація ЕЦ ДСП "Чорнобильська АЕС» у складі голови профкому електроцеху станції Олега Величківського, почесних працівників станції Олександра Забірченка, Віллі Прокопова, Володимира Єрьоміна та інших.

Урочисте відкриття турніру провела начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь. Вітаючи учасників турніру, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко відзначила роботу навчального закладу по збереженню пам’яті про видатного земляка, наголосивши на тому, що його подвиг подарував нам сьогоднішній день. До того ж, Тетяна Петрівна звернула увагу на роботу, яка зроблена у Новооріхівці спільно з депутатами Верховної ради, районної та обласної ради. Подяками райдержадміністрації очільниця району нагородила колектив електроцеху Чорнобильської станції та завідувача шкільного музею Івана Худояра. Стратегічна позиція сільського голови та керівництва школи сприяє тому, що є спільна думка у вирішенні проблем. Так, на прохання працівників електростанції на подвір’ї школи була укладена тротуарна плитка. Водночас станційники теж не стоять осторонь потреб підшефної школи: у минулому році виділили кошти для ремонту шкільного музею, у цьому вже надали матеріальну допомогу для ремонту внутрішніх санвузлів, а також подарували комплект баскетбольної форми для дівчат, відзначили кращих учнів та вчителів, нагородили переможців шкільного турніру з шахів і шашок.

Після урочистого відкриття розпочався турнір. Право зробити перший символічний удар було надане працівнику станції Андрію Чехману.  У цьогорічному спортивному заході брало участь 14 футбольних команд із сіл району, які впродовж кількох годин демонстрували вміння, неабияку спортивну підготовку та спортивний азарт. І це зрозуміло, адже  футболісти змагалися не лише за перемогу, але і за перехідний кубок турніру та спеціальний подарунок від голови райдержадміністрації – поїздку на Всеукраїнські змагання з мотоболу.

Нагороджено кращих гравців турніру: кращого воротаря Володимира Кисляка, кращого нападаючого Миколу Гарнаженка, кращого захисника Олександра Голобородька.

Третє місце у турнірі здобула команда «Олімпія» с. Вовчик, друге – команда «Олімп» с. Березівка. Довгоочікувана перемога – у господарів, команди «Новооріхівка-2».

 

Наверх ↑