Лісівники Лубенщини дбають про комплексний розвиток лісового господарства

Версія для друкуВерсія для друку

Лісівники Лубенщини дбають про комплексний розвиток лісового господарства  У мирній акції взяли участь працівники ДП «Лубенське лісове господарство» на чолі з директором, депутатом районної ради Олександром Тиховичем. З боку влади був присутній заступник голови Лубенської райдержадміністрації Ігор Нестеренко.

Варто зауважити, що, незважаючи на відсутність державного фінансування, загальнодержавної стратегії розвитку лісового господарства та національної лісівничої програми, на Полтавщині проводиться послідовна робота щодо збереження лісів та підвищення їх екологічного потенціалу. Збільшуються площі заліснення, також ведуться нові насадження на місці вирубок, таким чином омолоджуючи ліс, зберігаючи його унікальну екосистему, адже молоді дерева краще адаптуються до зміни природних умов – малої кількості опадів, віддалення ґрунтових вод тощо. На цілі лісорозведення, охорону та захист лісів постійно спрямовуються кошти з обласного, районного та сільських бюджетів.

Лісівники висловили вдячність Президенту України за підписаний Закон України № 381/2017 «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природо-заповідного фонду», який передбачає затвердження програми «Ліси України 2030», роботу з відтворення лісів, у тому числі й збільшення їх площ, заліснення не придатних для господарського використання угідь, прибережних смуг водойм, створення економічних стимулів щодо розширеного відтворення лісів та підвищення ефективності лісогосподарської діяльності. Програма також передбачає збереження фахового потенціалу та матеріально-технічної бази державної лісової охорони щодо проведення протипожежних заходів, гасіння лісових пожеж, реалізації інших заходів з охорони лісів.

Наверх ↑