ЛУБЕНЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВАДИМА ГЕТЬМАНА ФУТБОЛЬНИМ ТУРНІРОМ

Версія для друкуВерсія для друку
ЛУБЕНЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВАДИМА ГЕТЬМАНА ФУТБОЛЬНИМ ТУРНІРОМ Спортивні турніри пам’яті видатних земляків – одна з цікавих сторінок історії нашого краю. Організація подібних заходів не лише стимулює розвиток сільського спорту, але й тримає у пам’яті місцевих мешканців знакові постаті земляків та їх внесок в нашу історію. Цікаво, що ці турніри завжди мають прихильників і збирають численні сільські команди, адже отримати перехідний кубок турніру – щоразу почесно.
Уже вдев’яте лубенські спортсмени з’їхалися у Снітин, аби вибороти перемогу. Цьогорічний турнір проходив 25 серпня у день святкування Снітином 1030 річниці з часу заснування.
Започаткований з метою належного пошанування визначного політичного діяча, одного із засновників національної банківської системи та національної валюти гривні та популяризації футболу у селі, він не лише виправдав своє головне покликання, але й продовжує тримати марку одного з найулюбленіших спортивних турнірів Лубенщини. Вдячні земляки щороку збираються на малій батьківщині Героя України Вадима Гетьмана, аби поспілкуватися, подивитися на майстерну гру спортсменів і добре відпочити, адже для вболівальникам завжди пропонують різноманітні розваги, атракціони. 
За перемогу та перехідний кубок цьогорічного турніру змагалося 18 чоловічих команд та 4 жіночих, виявляючи повагу до пам’яті земляка та любов до спорту. Серед численних вболівальників: в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова районної ради Григорій Угляниця, депутати обласної ради Лариса Сухопар та Владислав Мостовенко, депутати районної ради Лідія Різуненко, Олександр Сухопар, Олександр Бровко, Олександр Сидоренко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, керуючий Лубенською філією ТОВ «Райз-Схід» Олександр Лісовий, сільські голови.
В.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко передав вітання із спортивним святом від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, подякував усім командам, які приїхали на футбольний турнір, щоб вшанувати видатну особистість та побажав усім гідної відповідальної гри. «Нас зібрала пам'ять і об’єднала спільним заходом», - наголосив Сергій Сіряченко.
Сільський голова Снітинської сільської ради Сергій Мануйленко побажав футболістам цікавої змістовної гри, висловивши сподівання, що й надалі турнір користуватиметься популярністю серед спортсменів. 
З умовами проведення турніру ознайомив головний суддя Сергій Бортнік.
Учасники турніру продемонстрували хорошу спортивну підготовку та достойну гру. Та й вболівальників у них не бракувало: неабияке піднесення панувало на футбольному полі впродовж змагань, особливо під час фінальної гри. Вболівальники з Березівки зарядили присутніх неабияким азартом і, як виявилося, недарма.
Цьогорічний кубок виборола команда з Березівки, друге місце у Засулля, третє – Ждани, четверте – Снітин. 
Цікавою виявилася дівоча гра. Її результати такі: четверте місце – Снітин, третє – Хорошки, друге – Тарандинці, перше – Засулля.
Традиційно визначили кращих гравців, які отримали грошові винагороди від головного спонсора гри ТОВ «Райз-Схід». Кращим гравцем у жінок стала в Вікторія Рекман, кращий воротар – Оксана Бровко, кращим гравцем серед чоловіків визнано Максима Федорченка, кращим воротарем – Володимира Кисляка.
Наверх ↑