ЛУБЕНЩИНА СВЯТКУЄ ІВАНА КУПАЛА

Версія для друкуВерсія для друку

ЛУБЕНЩИНА СВЯТКУЄ ІВАНА КУПАЛА Традиції міцно вкорінилися у наше життя. Нерозривний зв’язок минулого і майбутнього визначає національну самобутність українського народу. Свято Івана Купала має глибокі дохристиянські корені, однак традиції та звичаї, виплекані ще нашими предками, трепетно зберігають у населених пунктах району.  Тож, не дивно, що в багатьох лубенських селах в ніч з 6 на 7 липня вирувало, полонило, чарувало купальське свято, захоплювало магією липневої ночі.

Головний районний захід, який має назву «На Купала нічка мала» цього року проходив у Новооріхівці і відзначився дотриманням більшості дохристиянських традицій, при цьому не був позбавлений місцевого колориту.  Одним словом, ані святкуючих, ані хорошого настрою не бракувало. Відповідну атмосферу підтримували талановиті артисти районного будинку культури та Новооріхівського будинку культури, які у святковій театралізації втілили купальські звичаї, підготували цікаву тематичну концертну програму.

Разом із місцевими мешканцями та гостями святкували голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, депутати районної ради Лідія Різуненко та Олександр Гриценко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь.

З одним із найстаріших свят наших предків присутніх привітали очільниця району Тетяна Качаненко та сільський голова Новооріхівської сільської ради Станіслав Ігнатенко, бажаючи хорошого святкування на природі, гарного настрою і бажання випробувати традиційні купальські звичаї. Тетяна Качаненко дякувала за збереження традицій та підготовку свята на високому організаційному рівні, відзначила активність депутатів у вирішенні більшості проблем району та небайдужість місцевих мешканців.

 

Наверх ↑