Лубенщина відзначає 77-ю річницю визволення від фашистських загарбників

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенщина відзначає 77-ю річницю визволення від фашистських загарбників 18 вересня у Вовчику пройшов районний захід до дня визволення Лубенщини від фашистських загарбників. Урочистий мітинг відбувся біля пам’ятника, спорудженого на честь воїнів, які боронили Вітчизну.

Від районної влади зібрання представляли виконувач обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова районної ради Григорій Угляниця, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, начальник відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Пазенко, від місцевої громади – сільський голова Ольга Козловська, учнівська молодь, працівники закладів соціальної сфери.

Відкрила мітинг сільський голова Ольга Козловська, нагадавши героїчні сторінки минулого: 567 вовчан брали участь у війні проти фашизму, 332 двоє з них не повернулися з фронтів, 67 місцевих жителів розстріляні в перші дні окупації, 200 вивезені на примусові роботи в Німеччину. Наприкінці вересня 1943 року в окупований Вовчик першим ввірвався 19-річний танкіст Павло Попов, який, отримавши смертельне поранення, похоронений у центрі села. Двоє місцевих мешканців удостоєні звання Героя Радянського Союзу.

 З поздоровленням та словами пошани до ветеранів звернулися керівники району. «З болем у серці ми сьогодні згадуємо ті часи, коли на наших землях тривала кровопролитна війна, яка забрала багатьох. Святий обов’язок усіх наступних поколінь – пам’ятати ту велику жертву, яку заплатив український народ, здобуваючи перемогу», - сказав у своєму виступі виконувач обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

Після завершення урочистостей відбулось покладання квітів.

Цього ж дня керівництво району спільно із громадою Березотіцької сільської ради поклали квіти до пам’ятника у Березоточі. Невеликий мітинг, присвячений визволенню с. Березоточа та ЛУбенщини від нацистського ярма, відкрила і провела сільський голова Надія Білокур, надавши слово для виступу керівникам району та учням місцевої школи.

Довідково: Жителі району свято шанують пам’ять земляків – чотирнадцяти  Героїв Радянського Союзу, двох повних кавалерів ордена Слави, котрі були удостоєні цього високого звання за мужність і відвагу, виявлені в боях проти фашистських загарбників. Більше 6,5 тисяч лубенців були нагороджені бойовими орденами і медалями.

 

Наверх ↑