ЛУБЕНЩИНА ЗУСТРІЧАЄ 74-У ВЕСНУ ПЕРЕМОГИ

Версія для друкуВерсія для друку

ЛУБЕНЩИНА ЗУСТРІЧАЄ 74-У ВЕСНУ ПЕРЕМОГИ

З нагоди 74-х річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня у селах Лубенського району пройшли урочисті мітинги, покладання квітів, поминальні панахиди, зустрічі з ветеранами, концерти. Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко разом із першим заступником голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком, заступником голови райдержадміністрації Ігорем Нестеренком, головою районної організації ветеранів, Почесним громадянином Лубенщини Василем Силкою взяли участь в урочистому заході у селі Калайдинці.

Ідуть роки, забираючи з собою дійсних свідків подій ІІ Світової війни. Та народна пам'ять непідвладна часу, щороку повертаючи нас до незабутніх сторінок минулого. У всіх п’яти населених пунктах Калайдинцівської сільської ради відбулися мітинги та покладання квітів, а на головний захід запросили Калайдинці, розпочинаючи урочисту частину виступами духового оркестру та новоствореного вокально-інструментального ансамблю Калайдинцівського будинку культури, котрі дебютували з піснями воєнних років. Відповідна атмосфера панувала ще задовго до урочистого мітингу, який пройшов у центрі села.

Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто загинув, і чиї долі сколихнула війна. Адже День Перемоги став нагородою тим, хто залишився в живих і пам’ятником загиблим.

За словами сільського голови Калайдинцівської сільської ради Василя Гави, перемога здобута надто високою ціною, однак у тій війні передовсім ішла боротьба за справедливість і загальнолюдські цінності.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко у своєму виступі підкреслила, що День Перемоги – свято, яке ніхто не має права забути, а підростаюче покоління повинно нести у серцях великий подвиг захисників. «Ціна перемоги і цілісності держави особливо відчутна зараз, коли на Сході йде війна. Тому наш обов’язок цінувати і берегти свою країну, шанувати героїчні вчинки захисників», - наголосила Тетяна Петрівна.

Урочисті й схвильовані учні опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» виголосили святкові поздоровлення і зачитали Книгу пам’яті села.

Завершальним акордом заходу стало покладання квітів до пам’ятного знака, традиційна солдатська каша та святковий концерт.

Цього ж дня голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та голова ветеранської організації району Василь Силка відвідали та поклали квіти до братської могили прикордонникам у Лубнах.

 

Наверх ↑