ЛУБЕНСЬКІ ШКОЛИ ПЕРЕВІРИЛИ НА ПРЕДМЕТ ДОТРИМАННЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ: ВИЯВЛЕНІ НЕДОЛІКИ НА СЬОГОДНІ УСУНУТІ

Версія для друкуВерсія для друку

ЛУБЕНСЬКІ ШКОЛИ ПЕРЕВІРИЛИ НА ПРЕДМЕТ ДОТРИМАННЯ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ЗАХОДІВ: ВИЯВЛЕНІ НЕДОЛІКИ НА СЬОГОДНІ УСУНУТІ Протягом минулого тижня усі дев’ять загальноосвітніх навчальних заклади перевірялися на дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Комісією звернена увага на забезпечення дотримання вимог Головного санітарного лікаря, проведення відповідних навчань персоналу, наявність необхідної документації тощо.

Відповідно у лубенських школах у зв’язку з карантином: розроблено маршрут руху здобувачів освіти та складено графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу; заборонено допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб; біля вхідних дверей організовано місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками; перед початком занять педагоги проводять опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби; вхід до приміщення закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора; пересування здобувачів освіти між навчальними класами мінімізовано; у закладах освіти організовано двохсторонній рух коридорами, нанесено відповідні розмітки на підлозі; санітарні кімнати забезпечені рідким милом та паперовими рушниками (або електросушарками для рук); після проведення занять у кінці робочого дня проводиться очищення і дезінфекція поверхонь (у тому числі дверні ручки, столи, місця для сидіння тощо); після кожного навчального заняття проводиться провітрювання впродовж 10 хвилин; проводиться дезінфекція транспортного засобу в кінці робочої зміни тощо.

Ці вимоги, як з’ясувала комісія, чітко дотримуються. У деяких закладах виявлені недоліки, зокрема не дотримана вимога щодо кількості дітей за столом при організації харчування та не укладено угоди на вивіз твердих побутових відходів для подальшої утилізації засобів індивідуального захисту. На сьогодні всі зауваження прийняті до уваги, недоліки усунуті.

Маємо надію, чітке дотримання цих вимог усіма учасниками освітнього процесу дасть змогу уникнути виникненню та поширенню захворювання у лубенських школах.  

Наверх ↑