Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Директор Ірина Харченко) здійснює контроль за цільовим використанням державної допомоги

Версія для друкуВерсія для друку

         Лубенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Директор Ірина Харченко) здійснює контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей

            Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

             У більшості сімей району батьки належним чином піклуються та створюють умови для проживання та виховання дітей. Проте є випадки, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини). В таких випадках сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота фахівцями центру. В ході здійснення обстеження спеціалісти центру надають соціальні послуги, а також консультації, проводять бесіди з батьками по попередженню дитячого травматизму, оздоровленню та вихованню дітей.

           За результатами вибіркової перевірки в селах  Калайдинці, c. Клепачі, c. Лушники, c. Халепці, c. Хитці в обстежених родинах кошти використовуються для забезпечення належних умов виховання та розвитку народжених малюків, для поліпшення житлово – побутових умов проживання та  закуплівлі засобів гігієни. Випадків нецільового використання коштів не зафіксовано.

          У ході роботи увагою фахівців центру також охоплені сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. З кожною з відвіданих сімей здійснюється соціальна  робота з питань належного виконання батьками їх обов’язків, проводяться профілактичні заходи щодо недопущення  жорстокого поводження з дітьми, попередження вчинення насильства в сім’ї,  подолання  негативних явищ в дитячому та молодіжному середовищі, пропаганда здорового способу життя  та  проведено бесіди з метою попередження і недопущення порушень чинного законодавства самими неповнолітніми та відносно них.

Робота у даних напрямках продовжується.

            Якщо Ви потрапили у складну життєву ситуацію, яку не можете подолати самостійно, або знаєте про людей, які перебувають у такому становищі, звертайтесь до   Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. ак. Бекетова, 19, к. 50 або за тел. 74 – 803.

Наверх ↑