«Медична реформа – привабливий і цікавий проект. Наше завдання – зробити його ефективним», - голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко

Версія для друкуВерсія для друку

«Медична реформа – привабливий і цікавий проект. Наше завдання – зробити його ефективним», - голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко 7 лютого головою райдержадміністрації Тетяною Качаненко проведено нараду за участю сільських голів району, голови районної ради Григорія Угляниці, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації.

З-поміж питань, винесених на розгляд, найбільш обговорюваним виявилося «Про стан реформування галузі охорони здоров’я у Лубенському районі». Як зауважила очільниця району, слід створити належні умови для надання якісних медичних послуг сільському населенню. На це орієнтована реформа галузі, яку, на жаль, повністю не розуміє 90% населення. Попри складнощі, пов’язані з фінансуванням, цей рік стане пріоритетним у напрямку реформування медицини і сільський житель повинен відчути покращення.  Для отримання більш повної інформації, наголосила Тетяна Качаненко, на нараду запросили заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення КЛЦМЛ Павла Корнієнка, який інформував про роботу міської лікарні та поліклінічного відділення і обслуговування населення району. У цьому році на вторинну ланку передається з районного бюджету 82% державної медичної субвенції, тоді як у попередні роки цей показник становив 30%. Тож, цілком логічно, що очільницю адміністрації цікавило наскільки покращилася якість надання послуг для сільського населення саме на вторинній ланці і це питання вона планує постійно тримати на контролі. Достатньо широко щодо реформування галузі охорони здоров’я доповів головний лікар комунального некомерційного підприємства «Лубенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Михайло  Новаковський. Присутні предметно обговорили усі проблеми, які виникають у процесі реалізації реформи, та шукали шляхи їх вирішення.

Про створення місцевої пожежної охорони теж досить детально говорили учасники наради. Комунальна організація вже створена на базі Снітинської сільської ради, але фактично для її роботи необхідно передбачити кошти та визначити сферу діяльності. Кожен із сільських голів висловив власне бачення роботи підприємства, але, як наголосила Тетяна Качаненко, ми зобов’язані винайти можливість реалізувати цей проект.

У розрізі наради розглянуті інші питання порядку денного: про підготовку дорожнього господарства до роботи у весняно-осінній період та утримання доріг загального та комунального призначення у відповідності до норм; про підготовку до комплексної перевірки Полтавської області ДСНС України; про укладення договорів співробітництва територіальних громад; про повноваження органів місцевого самоврядування у веденні єдиного державного демографічного реєстру.

Наверх ↑