МОЛОДЬ ЛУБЕНЩИНИ ВШАНУВАЛА ЧОРНОБИЛЬЦІВ ТРАДИЦІЙНИМ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИМ ПРОБІГОМ

Версія для друкуВерсія для друку

МОЛОДЬ ЛУБЕНЩИНИ ВШАНУВАЛА ЧОРНОБИЛЬЦІВ ТРАДИЦІЙНИМ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИМ ПРОБІГОМ Десятки років поспіль напередодні чергової річниці аварії на ЧАЕС на Лубенщині проходить легкоатлетичний пробіг пам’яті, який символічно єднає пам’ятні місця: пам’ятний знак лубенцям-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у м. Лубни та чорнобильський знак, відкритий на честь земляків у с. Мгар на Алеї пам’яті.

Цьогорічний спортивний захід пам’яті відбувся 24 квітня за участю ліквідаторів, вихованців Дитячо-юнацьких спортивних шкіл, керівництва міста та району: в.о. голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, секретаря міської ради Олександра Карпця, керуючого справами міськвиконкому Маргарити Комарової, голови правління районної організації ветеранів та інвалідів «Союз Чорнобиль України» Миколи Чудака, голови міськрайонної організації «Чорнобильці Лубенщини» Василя Піцури, голови районної організації ВФСТ «Колос» Сергія Бортніка.

Учасниками найпершого пробігу були самі чорнобильці. З часом естафету підхопило підростаюче покоління, і вже останні чотири роки бігаютьє виключно діти.

З історією заснування спортивного заходу учнівську молодь ознайомив голова правління районної організації Микола Чудак під час короткого мітингу, який передував забігу, розповівши, що ініціатором спортивного заходу був Валерій Козюра, котрий впродовж 19 років власним прикладом стимулював учасників пробігу.

За словами в.о. голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, 86-й рік назавжди закарбувався у нашій свідомості. Пам’ять про чорнобильців, які пішли із життя, живе у спогадах побратимів, а їх героїчний подвиг подібними заходами вшановує підростаюче покоління. Учні не перший рік свідомо беруть участь  у цьому спортивному заході, а значить, виростуть справжніми патріотами, наголосив Сергій Сіряченко.

Перед початком пробігу його учасники поклали квіти до пам’ятного знака та сфотографувалися на пам’ять.

Легкоатлети рушили знайомим маршрутом до пам’ятного знаку на алеї пам’яті, де їм були вручені солодкі подарунки від районної та міської влади.

Традиційний захід завершився покладанням квітів, а ще великим розумінням необхідності проведення подібних заходів і повагою до захисників Вітчизни.

 

 

 

 

Наверх ↑