На Громадській раді підводили підсумки року, що минає, та планували роботу наступного

Версія для друкуВерсія для друку

На Громадській раді підводили підсумки року, що минає, та планували роботу наступного На засіданні Громадської ради, що відбулося 20 грудня, були присутні голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації. Голова Громадської ради Віктор Новіков розпочав засідання та запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих за незалежність України.

З першого питання «Про проект районного бюджету на 2018 рік» доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко. Він заявив, що всі обов’язкові платежі, у тому числі і заробітна плата, у бюджеті враховані. Детально спинився на особливостях фінансування освіти, а також прозвітував про виконання бюджету 2017 року. Тетяна Качаненко пояснила механізми наповнення та формування бюджету на 2018 рік. «Ми гарантуємо життєзабезпечення району на нормальному рівні. У нас повна співпраця з сільськими радами. Ми платимо заробітну плату, на розвиток дають сільські ради» - сказала очільниця району.

Проект Програми соціально-економічного розвитку на наступний рік презентувала заступник начальника управління агропромислового та економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Любов Логвин, яка торкнулася усіх галузей та сфер діяльності, зокрема, сільського господарства, ремонту доріг тощо, а також закликала ознайомлюватися з проектом Програми та вносити свої корективи та пропозиції. Тетяна Качаненко наголосила на нагальній потребі виводити з тіні неоформлених працівників: «Керівники мають ставитися до людей з повагою. Люди, які працюють у господарствах, повинні бути оформлені на роботу»  

Начальник відділу внутрішньої політики та контролю Тетяна Бутрим представила до уваги членів Громадської ради план проведення круглих столів та консультацій з громадськістю. Після внесення пропозиції організації громадських обговорень важливих питань з афганцями план прийняли за основу на наступний рік. Качаненко Тетяна Петрівна коротко підвела підсумки роботи у 2017 році та передала слово керівникам структурних підрозділів.

Юлія Білокінь окреслила ситуацію в освіті, зокрема, створення 3-х опорних навчальних закладів на базі Тарандинцівської,  Калайдинцівської шкіл та Вовчицького ліцею перевезення дітей, ремонти, покупка обладнання тощо. Відмітила злагоджену роботу сільських рад, районної державної адміністрації, депутатів усіх рівнів, завдяки чому стало можливим зробити такий великий обсяг робіт.

На надзвичайній важливості функціонування закладів культури наголосила Людмила Пазенко, начальник відділу культури райдержадміністрації. Районні аматори сцени постійно виграють перші місця на найбільших фестивалях України та на міжнародних конкурсах. Результатом тісної співпраці з органами місцевого самоврядування стала можливість придбання костюмів для будинків культури, проведення капітальних ремонтів, придбання апаратури тощо. Було залучено кошти районного бюджету для ремонту меморіалу жертвам голодомору.

Пільги, субсидії, оздоровлення, пільговий проїзд, медичне обслуговування, послуги зв’язку, реабілітація дітей-інвалідів, одноразова грошова допомога – з цих та інших питань люди щодня звертаються до управління соціального захисту і отримують кваліфіковану допомогу, про що докладно розповіла начальник управління соціального захисту Наталія Ісаєнко. Голова ради Лубенської районної організації ветеранів України, Почесний громадянин Лубенщини Василь Силка вніс пропозицію вирішити питання про оздоровлення переселенців з Чорнобильської зони відчуження.

Обговорили також пропозицію члена Громадської організації «Асоціація Бойових мистецтв «Спас» Максима Паляниці щодо проведення у січні-березні 2018 року в загальноосвітніх навчальних закладах конкурсу ессе, присвяченого пам’яті В’ячеслава Чорновола у рамках плану меморіальних заходів до 80-річчя з дня його народження.

Насамкінець Тетяна Качаненко привітала усіх членів ГР з Новим роком, подякувала за співпрацю та порозуміння і пообіцяла враховувати усі пропозиції.

Наверх ↑