На ліквідацію пожежі поверхневих покладів торфу виділили пальне з матеріального резерву

Версія для друкуВерсія для друку

На ліквідацію пожежі поверхневих покладів торфу виділили пальне з матеріального резерву 3 вересня під головуванням виконувача обов’язки голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про запобігання виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах Лубенського району інформував завідувач сектору з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Микола Чудак. За останні два тижні на території Лубенського району виникло дві масштабні пожежі. Перша – в районі с. Грибище на площі 5 га. Її вдалося ліквідувати спільними зусиллями райвідділу ДСНС та сільгосптоваровиробників. Однак, вже першого вересня виникло загорання поверхневих покладів торфу на загальній площі 2 га поблизу с. Тишки. Нині тривають роботи з ліквідації масштабної пожежі. З огляду на великі матеріальні затрати при гасінні торфу, місцевою комісією з ТЕБ і НС прийняте рішення про виділення пального з матеріального резерву для ліквідації пожежі. Відповідні кошти для придбання пального передбачені Вовчицькою і Тишківською сільськими радами.

З огляду на збільшення кількості пожеж в екосистемах району, виконувачем обов’язків голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком звернена особлива увага на необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо недопущення випалювання сухої рослинності, необережного поводження з вогнем. Все це є наслідком виникнення пожеж, ліквідація яких потребує значних матеріальних затрат і має довготривалий характер.

 

Наверх ↑