НА ЛУБЕНЩИНІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ 18 листопада виконувачем обов’язки голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком, за участю заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка та представників районних структур відбулася нарада з підготовки до проведення заходів з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

Особлива увага керівництва звернена на благоустрій Меморіалу «Голодомор-33», відповідного ідеологічного спрямування заходу, організації тематичних заходів у закладах культури і освіти.

У День пам’яті жертв голодоморів  в Україні відповідно до Указу Президента  23 листопада 2019 року  на території нашої держави у цей день буде приспущено Державний Прапор України, обмежено проведення розважальних заходів.

Для світового співтовариства для світу гаслом на вшанування пам’яті жертв голодоморів є «Україна пам’ятає! Світ визнає!» 

23 листопада о 16 годині проводитиметься загальнонаціональна акція «Запали  свічку». Вже стало доброю традицією щороку вшановувати пам’ять загиблих запаленням свічок у кожній українській родині, у храмах, на майданах, біля місць поховань, меморіалів, пам’ятних знаків. Тож закликаємо всіх у ці хвилини залишити всі свої справи і поставити на підвіконні запалену свічку в пам’ять про тих, хто загинув страшною смертю.

23 листопада скорботні заходи проводитимуться у населених пунктах  району, зокрема,  покладання квітів, траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків до пам’ятних знаків та місць поховань, запалення свічок біля пам’ятних знаків та в оселях мешканців району. Релігійним організаціям запропоновано провести у цей день панахиди за жертвами голодоморів.

Традиційно  у нашому районі біля Меморіалу скорботи «Голодомор-33» на Зажур-горі  відбудеться  обласний масовий захід, який розпочнеться о 10 годині із ходи скорботи усіх учасників меморіального заходу. 

 

Наверх ↑