На Лубенщині обговорили заходи з нагоди відзначення релігійного свята Водохреща

Версія для друкуВерсія для друку

На Лубенщині обговорили заходи з нагоди відзначення релігійного свята Водохреща 11 січня заступником голови райдержадміністрації Ігорем Нестеренком за участю представників духовенства та районних служб проведена нарада з питань підготовки та належного святкування одного з найбільших релігійних свят.

Райдержадміністрацією розроблений План заходів щодо святкування Водохреща, який переданий у виконкоми сільських рад та районним службам. Найбільш масовий захід з нагоди релігійного свята щороку проходить у Мгарі, куди з’їжджається кілька тисяч людей, щоб взяти участь в обряді освячення води та викупатися у Сулі. Для того, щоб свято відбулося на належному рівні, слід провести ряд організаційних заходів, на яких зупинився Ігор Нестеренко впродовж наради. Зокрема, необхідно облаштувати в’їзди,  підготувати та встановити кабінки для перевдягання та обігріву, обладнати трапи, забезпечити чергування працівників правоохоронних органів, рятувальників та медпрацівників, організувати супроводження Хресної ходи, подбати про озвучення водосвятного молебню тощо.

19 січня духовенство Мгарського Спасо-Преображенського монастиря та віруючі пройдуть Хресною ходою, яка завершиться об 11 годині святковим освяченням води на центральному пляжі у с. Мгар.

 

Наверх ↑