НА ЛУБЕНЩИНІ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ЗАГАЛЬНИЙ РЕЗЕРВНИЙ ФОНД, З ЯКОГО ФІНАНСУВАТИМУТЬ ЗАХОДИ ЩОДО ПРОТИДІЇ КОРОНАВІРУСУ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ЗАГАЛЬНИЙ РЕЗЕРВНИЙ ФОНД, З ЯКОГО ФІНАНСУВАТИМУТЬ ЗАХОДИ ЩОДО ПРОТИДІЇ КОРОНАВІРУСУ Впродовж 17 березня головою райдержадміністрації Олександром Циганенком спільно з народним депутатом Анастасією Ляшенко та відповідними районними структурами проведено ряд зустрічей з питань координації дій щодо недопущення виникнення та розповсюдження гострих респіраторних інфекцій, спричинених коронавірусом.

Під час розмови із керівниками медичних установ обговорили готовність закладів до прийому хворих з підозрою на коронавірус, наявністю достатньої кількості медичного обладнання, зокрема апаратів штучної вентиляції легень та необхідність їх придбання. Одне з головних – забезпечити медпрацівників засобами захисту, зокрема спеціалізованих костюмів потребують бригади екстреної медичної допомоги, про що зазначив головний лікар Юрій Палига. На його думку, варто розглянути варіант залучення однієї бригади медиків невідкладної допомоги, яка б займалася виключно викликами з підозрами на коронавірусну інфекцію, що було б набагато ефективніше й оперативніше.

Пообіді відбулося розширене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили першочергові потреби галузей для роботи та безперебійного функціонування в умовах оголошеного карантину, який триватиме до 3 квітня. Голова райдержадміністрації Олександр Циганенко вважає за потрібне сформувати загальний резервний фонд для фінансування витрат для боротьби з короновірусом.  Тому він наполегливо звернувся до органів місцевого самоврядування оперативно відреагувати на надіслані пропозиції та передбачити необхідні кошти.

Микола Чудак, завідувач сектору  з питань оборонно-мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ознайомив присутніх з протокольними рішеннями обласної комісії від 16 березня та запропонував прийняти відповідні рішення на районному рівні.

 

Наверх ↑