НА ЛУБЕНЩИНІ ПРОЙШЛИ НАВЧАННЯ З ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Версія для друкуВерсія для друку

НА ЛУБЕНЩИНІ ПРОЙШЛИ НАВЧАННЯ З ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ 29 травня у Лубенському районі відпрацьовували дії керівного складу, органів управління і сил цивільного захисту при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, провівши командно-штабні навчання з відповідними структурами.

Навчання розпочала голова райдержадміністрації, керівник районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області Тетяна Качаненко, представивши присутніх представників обласних структур: першого заступника начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації – начальника відділу координації заходів цивільного захисту та управління персоналом Андрія Коваленка, заступника начальника відділу захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій Оксану Ляшко, головного спеціаліста захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій Івана Жеребця, представників інших обласних структур – Сергія Ільченка, Анатолія Юхименка, Ігоря Гребінника.

У навчанні брали участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Микола Чудак, керівники підприємств, організацій району та відповідних районних структур.

За словами Андрія Коваленка, щороку на Полтавщині трапляється понад 3 тис. надзвичайних ситуацій, внаслідок яких гине близько 300 осіб, травмується близько 1,5 тисячі. Тому подібні навчання є вкрай важливими для відпрацювання практичних умінь відповідних служб, координації їх дій під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Навчання проводилося з метою перевірки повноти розробки та реальність виконання планів та документів, надання практичної допомоги, відпрацювання порядку взаємоінформування та взаємодії органів та відповідних структур, перевірки готовності до дій у разі виникнення надзвичайних подій, вдосконалення практичних навичок та закріплення теоретичних знань.

Наверх ↑