На Лубенщині пройшов патріотичний захід з нагоди четвертої річниці початку АТО в Україні

Версія для друкуВерсія для друку

На Лубенщині пройшов патріотичний захід з нагоди четвертої річниці початку АТО в Україні «Ніхто, крім нас» таку назву мав урок мужності, який сьогодні, 6 квітня, пройшов в опорному закладі «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» і був приурочений річниці початку АТО в Україні. На долю нашої країни випало чимало випробувань, які закарбувалися у генетичній пам’яті народу. Здавалося б омріяна незалежність стане початком нового очікуваного мирного життя. Однак, через 23 роки, 13 квітня 2014 року на Сході України розпочалася антитерористична операція, яка обпалила полум’ям військових дій багато українських родин.

Справжнім героям нашого сьогодення був присвячений патріотичний захід, участь у якому взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, голова міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну», радник голови райдержадміністрації Олександр Жалдак, голова районної Спілки ветеранів АТО Леонід Шабля, сільський голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Тітенко, учасники АТО, працівники районних служб.

З початку АТО сотні тисяч українців було мобілізовано на захист держави, чимало добровольців пішло боронити кордони країни. Багатьох не дочекалися родини. Гірка біда зачепила і Тарандинці, які втратили Романа Павленка. Меморіальна дошка герою-захиснику прикрашає фасад рідної школи і зберігає пам'ять про патріота. За пропозицією директора школи, Заслуженого учителя України Миколи Кадуки гості поклали квіти до меморіальної дошки, вклонилися герою та разом із його мамою Тетяною Володимирівною взяли участь в уроці мужності, на який зібралася уся школа.

З патріотичною промовою, яка була наповнена вдячність до нинішніх захисників та надією на краще, звернулася голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко. Очільниця району говорила про велику патріотичну роль подібних заходів у вихованні підростаючого покоління та висловила переконання, що нинішня молодь берегтиме нашу незалежність, яка здобувається надзвичайно великою ціною.

Присутнім солдатам дякували за мужність і подвиг, згадували полеглих у боях і спільно вірили, що нарешті закінчиться війна й захисники повернуться додому, аби розбудовувати рідну країну.   

У рамках проведення заходу відбулся екскурсії шкільним етнографічним музеєм та музеєм В. Симоненка, які провели учні школи.

Наверх ↑