НА НАРАДІ ІЗ СІЛЬСЬКИМИ ГОЛОВАМИ РОЗСТАВЛЯЛИ СОЦІАЛЬНІ ПРІОРИТЕТИ ПО КОЖНІЙ З ГАЛУЗЕЙ

Версія для друкуВерсія для друку

НА НАРАДІ ІЗ СІЛЬСЬКИМИ ГОЛОВАМИ РОЗСТАВЛЯЛИ СОЦІАЛЬНІ ПРІОРИТЕТИ ПО КОЖНІЙ З ГАЛУЗЕЙ 6 грудня виконувачем обов’язки голови райдержадміністрації Сергієм Сіряченком ініційована зустріч із головами сільських рад щодо фінансового стану та перспектив роботи у наступному році. У нараді брали участь заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, керівники районних служб.

На початку зустрічі, яку запланували провести у конструктивному діалозі, до присутніх звернувся Сергій Сіряченко, виконувач обов’язків голови райдержадміністрації, який подякував сільським головам за співпрацю, розуміння та підтримку. «Цей рік виявився непростим, але нам спільно вдалося вирішити багато питань. Нині триває підготовка по формуванню бюджетів на 2020 рік, тому є необхідність спільно виробити конкретну схему, за якою будемо працювати у наступному році. На цій нараді ми розраховуємо почути Ваші пропозиції, бачення кожного по роботі галузей», - наголосив Сергій Сіряченко.

З фінансовим аналізом нинішньої ситуації виступив начальник фінансового управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко, зауваживши, що на рахунках сільських рад на сьогодні накопичилися значні залишки коштів, які доречно раціонально використати до кінця року для потреб місцевих громад. За попередніми даними, наступний рік у фінансовому плані буде складним, адже щороку (і 2020 –-й не виняток) скорочуються обсяги державних субвенцій, багато фінансових  зобов’язань покладаються на місцеві бюджети. Уже зараз необхідно збалансувати витрати, аби забезпечити безперебійне функціонування закладів.

Під час зустрічі прозвучало чимало пропозицій від керівництва району, керівників структур та сільських голів: кожен намагався аналізувати ситуацію виважено. Втім, на сьогодні більшість питань залишаються відкритими. Присутні дійшли згоди, що знову зберуться таким складом вже на наступному тижні, аби, апелюючи розрахунками, мати змогу прийняти конкретні рішення.

Наверх ↑