На нараді з освітянами обговорили перспективи роботи у наступному році

Версія для друкуВерсія для друку

На нараді з освітянами обговорили перспективи роботи у наступному році 12 грудня  відбулась спільна нарада керівників та бухгалтерів закладів загальної освіти Лубенського району щодо завершення 2019 фінансового року та планування на 2020, у якій взяли участь виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та начальник фінансового управління Євгеній Сірченко.

Євгеній Сірченко ознайомив присутніх із станом виконання бюджету району, про можливості надання додаткових коштів освітній галузі та про розмір стабілізаційної дотації для району, переданої з області у 2019 році.

Сергій Сіряченко наголосив на необхідності співпраці із сільськими радами, бо лише спільними зусиллями можливо вирішувати  нагальні проблеми в освіті, медицині, культурі; говорив про суттєву допомогу сільських рад у вирішенні питання погашення заборгованості за спожитий природній газ школами району. Сергій Миколайович підкреслив, що в сучасних умовах гостро стоїть питання економії енергоресурсів, дотримання правил протипожежної безпеки, проведення роз’яснювальної роботи в учнівських та педагогічних колективах щодо техніки безпеки.

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлія Білокінь акцентувала увагу на обов’язковості проведення платежів у 2019 році за захищеними статтями видатків.

Стосовно 2020 року обговорювалися питання організації харчування учнів 1-4 класів, підвозу учнів, кількості ставок непедагогічних працівників у закладах. У дискусії обговорили розподіл у 2020 році коштів освітньої субвенції між школами району та можливої оптимізації мережі закладів освіти в умовах децентралізації.

    

 

Наверх ↑