На Полтавщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

Про заходи у зв’язку з підвищенням пожежної небезпеки говорили на засіданні комісії ТЕБ та НС під керівництвом першого заступника голови комісії, виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка. Він повідомив, що з 12 по 17 червня на Полтавщині оголошено п’ятий клас надзвичайної пожежної небезпеки – це найвищий рівень, тому значно збільшується і ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

«Варто пам’ятати, що при 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу на відкритій території», - наголосив Сергій Сіряченко та звернувся до мешканців з проханням дотримуватися правил безпеки, особливо під час відпочинку у лісах.

Заслухавши інформації провідного інспектора Лубенського РВ ГУ ДСНС України у Полтавській області Олександра Векленка,  інженера організації охорони захисту лісу державного підприємства «Лубенське лісове господарство» Костянтина Адаменка, начальника  Лубенської експлуатаційної дільниці Хорольського міжрайонного управління водного господарства Олександра Нечипоренка, комісія прийняла ряд рішень про проведення заходів для запобігання та у разі виникнення пожеж.

Про забезпечення населення району засобами радіаційного та хімічного захисту та про функціонування та вдосконалення системи оповіщення Лубенського району доповідав начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Чудак Микола Дмитрович.

 

Наверх ↑