«На Посуллі соловейко…»: презентаційний концерт Олександра Печори

Версія для друкуВерсія для друку

«На Посуллі соловейко…»  –  таку промовисту назву має пісенник, який у 2017-ому році побачив світ у видавництві «Інтер Парк». Автором віршів є знаний на Лубенщині і далеко за її межами український поет Олександр Печора. Презентаційний концерт відбувся у районному будинку культури 1 квітня. Серед багаточисельних шанувальників пісенної творчості, які зібралися у залі, люди різного віку, професій, смаків. Та всіх об’єднало бажання зачерпнути натхнення з життєдайного джерела краси, мудрості й досконалості української пісні.

Твори, що прозвучали зі сцени у виконанні заслуженої артистки  України Олени Білоконь, народних аматорських самодіяльних колективів «Українська Швейцарія», «Гілея», «Молодці», чоловічого квартету, солістів Анатолія Куценка, Анатолія Супруна, Івана Васика, подружжя Олександра та Світлани Васильченко, різнобарвні – від високо-громадської тематики до проникливої лірики кохання, з акордами смутку і печалі до бадьорих жартівливих. Про Україну, над якою обов’язково зійде праведна зоря; про рідний народ, котрий прагне жити в злагоді та мирі; про родинне гніздо, де любисток і  м’ята та негаснучих споминів рій;  про закоханих молодят, в яких серце до серця тулиться… Пісні хвилювали серця, бентежили душу,викликали тремтливу  сльозу співпереживань.

А це свідчить про те, що пісні не стануть одноденками, вони житимуть довго, служитимуть могутнім засобом виховання дорослих та юних лубенців, і не тільки, до народу, до України. На цьому наголосила у своєму виступі начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко.

Заключним акордом яскравого мистецького дійства стала пісня  «Плекаймо разом неньку Україну» у виконанні заслуженої артистки України Олени Білоконь. Велично, зворушливо, життєдайно прозвучали рядки:

Плекаймо разом неньку Україну,

Нехай здійсняться мрії Кобзаря!

Є дух козацький, мова солов’їна,

Над світом зійде праведна зоря!

А Олександр Печора, зворушений і щасливий, натхненний і окрилений, щиро дякував своїй вихрастій долі і впевнено заявляв, що й надалі буде леліять крила любові, щоб

Не міліла козацька звитяга

й преславна слов’янська ріка.

Щоб квітла й міцніла Вкраїнська держава

і пісня лунала гінка!

Сьогодні, завтра і завжди на многії віки!

Наверх ↑