НАРАДА-СЕМІНАР ДЛЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ РАЙОНУ

Версія для друкуВерсія для друку

НАРАДА-СЕМІНАР ДЛЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ РАЙОНУ 8 грудня на базі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика в читальній залі для бібліотечних працівників району відбулася нарада-семінар «Сільська бібліотека і її користувач в сучасному соціокультурному просторі громади. Нові  підходи».

Розпочався семінар з повідомлення  директора Лубенської ЦБС Валентини Сьомак   про участь  у семінарі - нараді директорів районних і міських ЦБС, районних бібліотек, завідуючих міськими бібліотеками для дорослих міст Лубни та Миргород, працівників головних бібліотек об’єднаних територіальних громад «Вектори розвитку загальнодоступної бібліотеки на сучасному етапі», що відбувся у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського. Зокрема, вона інформувала присутніх про  виступ радника з регіонального розвитку Полтавського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Штефана В. Г. з  доповіддю «Адміністративна реформа: стан та перспективи трансформацій регіонального рівня» та наголосила на  актуальних аспектах планування роботи бібліотек Лубенщини на 2018 рік та підготовку до звітності за 2017 рік.

Методично-практичні рекомендації з основних вимог до звітності та знаменні і пам’ятні дати, які слід включити у плани роботи бібліотек на 2018  надала методист 1 категорії відділу організаційно-методичної роботи  Лідія Іваненко.

Провідний бібліограф ЦРБ Наталія Замараєва  надала бібліотечним працівникам сільських бібліотек методичні рекомендації з впровадження УДК в бібліотеках та повідомила  про графік проведення практичних занять з впровадження УДК.

Завідувач організаційно-методичним відділом Тетяна Сафронова перед учасниками семінару виступила з доповіддю «Ефективна комунікація – запорука успіху діяльності сільських бібліотек. Побудова комунікаційної стратегії»  та  в рамках програми ХIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA презентувала  документальну стрічку «Історія зимового саду».

Колегам були презентовані буклети «Лубни Володимира Малика», видані за проектом «Літературно - краєзнавчі маршрути «Земляки»

 

 

Наверх ↑