Навчальні заклади району готові до роботи в умовах карантину

Версія для друкуВерсія для друку

Навчальні заклади району готові до роботи в умовах карантину 31 серпня під головуванням виконувача обов’язки голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка відбулося позачергове засідання місцевої комісії з ТЕБ і НС з наступним порядком денним: про епідемічну ситуацію на території району та дотримання карантину з метою запобігання поширення на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19; щодо підготовки до 2020-2021 навчального року закладами дошкільної та загальної середньої освіти.

На сьогодні на території Лубенського району виявлено 6 хворих на коронавірусну хворобу, 11 осіб перебуває на самоізоляції, 200 – завершили самоізоляцію. Про це інформував завідувач Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» Віктор Горбенко, додатково зупинившись на обмежувальних заходах для регіонів, які перебувають у «зеленій» карантинній зоні. Йдеться про заборону роботи дискотек, розважальних закладів, нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля; проводення концертів, окрім організованих закладами культури і для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності.

З питання щодо підготовки закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь. За її словами, районною комісією впродовж 20 та 21 серпня проведено перевірку готовності закладів до роботи у новому навчальному році. Станом на 31 серпня два дитсадки – Новооріхівький та Вовчицький – відновили свою роботу. У них виховується 81 дитина. Усі дошкільні та загальноосвітні заклади району готові до роботи в умовах карантину.

Зокрема, у школах перевірено виконання вимог Постанови головного санітарного лікаря України від 22.07.2020 № 50 щодо правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм. Заклади забезпечені дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами, п’ятиденним запасом масок для працівників, рідким милом, паперовими рушниками, антисептичними засобами для обробки рук тощо. Наявні інформаційні стенди, накреслені розмітки руху учнів, розроблені графіки допуску здобувачів освіти до закладу, підготовлені тимчасові місця для ізоляції хворих.

По кожному з питань прийняті відповідні рішення комісії.

Наверх ↑