Не для красивого слівця пишу я вірші…

Версія для друкуВерсія для друку

Не для красивого слівця пишу я вірші…  10 березня в районному будинку культури відбувся творчий вечір Наталії Михайлівни Баклай. Ця жінка має безліч регалій: член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, лауреат премій Василя Симоненка, Володимира Малика, Панаса Мирного, Міжнародної премії «Українська мова — мова єднання», поетеса, твори якої друкуються в багатьох країнах світу… Та основне, за що її обожнюють вдячні читачі – це чуйна і ніжна, трепетна й милосердна жіноча душа, що теплим вітром овіває кожного, хто торкається серцем поетичних рядків.

Долучитися до дійства та привітати Наталію Михайлівну прийшли міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця, депутат обласної ради Руслан Ляшко, радник голови районної державної адміністрації Олександр Жалдак, який передав букет і слова вдячності від очільниці району Тетяни Качаненко. Прийшли і колеги по перу: Ганна Кревська, яка вважає Наталю Баклай своєю «поетичною мамою», Олександр Печора, Олександр Міщенко та інші. Підтримали поетесу й рідні: мама Ганна Олексіївна Голод, чоловік, діти та онучка.

Літературно-музичний вечір був покликаний відкрити для усіх нас божественний сад почуттів, небачену розкіш словника, багатство рим та відвертість думок. А для Наталії Михайлівни – показати справжню, щиру, невигадану і невдавану любов читача до її поезій та неї самої. На сцені і в залі в цей день повноправними господарями були вірші: іронічні й чуттєві, проникливі та відверті, журливі та урочисті – але кожен – щирий. Вони звучали у виконанні Оксани Погрібної, Тимофія Гуца, Сіврюк Тетяни, квартетів «Гілея» та «Сузір’я», Інни Оверченко, Віталіни Сененко, ансамблю «Вербиченька», Валентина Московця, Єлизавети Рибки, Олени Мацак, хору «Камертон», Алли Самозвон, гурту «Українська Швейцарія» і, звісно, у авторському виконанні.

Якісь поезії були покладені на музику, якісь ні, але звучали всі неповторним гармонійним акордом у душах людей. Як та торба, прокотилися вони по серцях усіх присутніх, роблячи їх милосерднішими, добрішими, кращими.

У творчому доробку письменниці 16 книг. Її твори друкуються в Австралії, Канаді, Польщі, Ізраїлі. Сподіваємося,  після останньої збірки «Жінка зі віршами», виданої з нагоди  ювілею, буде ще багато нових проникливих творів.

Вечір закінчився. Змовкли останні віршовані рядки. Та чомусь люди не бажали розходитися, а тонкою вервечкою потяглися до сцени. Хтось – вручити квіти, хтось – задати якесь запитання, а дехто – бодай доторкнутися до цієї красивої, елегантної, чуйної жінки, яка вміє пробуджувати сплячі душі. Бо в очах у кожного, хто виходив із зали, світився вогонь, якого не було до…

 

Наверх ↑