Нових видатних здобутків Вам та добробуту, дорогі творці сортів лікарських культур!

Версія для друкуВерсія для друку

Нових видатних здобутків Вам та добробуту, дорогі творці сортів лікарських культур! 20 липня очільниця району Тетяна Качаненко та начальник управління агропромислового та економічного  розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій райдержадміністрації Геннадій Настенко взяли участь у Дні поля «100 років селекційно-насінницьких досліджень з лікарськими рослинами в Україні», що відбувся у Дослідній станції лікарських рослин ІАП НААН. Привітати селекціонерів завітали науковці з Київського інституту агроекології та природокористування. Гостей зустрічав директор підприємства, кандидат сільськогосподарських наук, депутат районної ради Олексій Устименко.

Свою глибоку повагу висловлювала працівникам станції очільниця району Тетяна Качаненко. «Ваш ентузіазм, самовіддана, творча праця у сфері наукових досліджень – це запорука того, що наукові здобутки українських вчених минулого – у надійних руках», - сказала вона та вручила подяку Лубенської райдержадміністрації колективу Дослідної станції та привітала Олексія Устименка з успішним захистом кандидатської дисертації.

За сто років існування відділу селекції було створено величезну кількість  сортів лікарських рослин, написано безліч наукових праць, розроблено методики виробництва та схеми насінництва. Довгий шлях української селекції та насінництва, починаючи від Миколи Львова, Софії Яковлевої та Гната Кучма і закінчуючи нашими сучасниками, серед яких визнана «королева м’яти» Лідія Шелудько, сорти якої ще довго будуть кращими не тільки в Україні, а й у світі, окреслила у своїй доповіді Наталія Куценко, кандидат сільськогосподарських наук, завідувач відділом селекції та насінництва, заслужений працівник сільського господарства. Вона ж провела гостей по дослідних ділянках, розповідаючи про особливості  тих чи інших сортів та про науковців, що їх вивели.

Учасники Дня поля власними очима побачили результати кропіткої праці цих людей, – науковців і виробничників, - які створюють нові сорти рослин, що відповідають тим чи іншим потребам, пройшлися благодатною березотіцькою землею, над якою з весни й до осені не стихають багатоголосі бджолині рої, скуштували  запашного фіточаю та навіть намокли під щедрим літнім дощем. Тому, хто працює у полі, до такого не звикати. Зі святом Вас, дорогі творці сортів лікарських культур, достатку Вам, нових сортів та нових здобутків!

 

Наверх ↑