ОБЛАСНИЙ ЗАХІД З НАГОДИ 33-Х РОКОВИН АВАРІЇ НА ЧАЕС ПРОЙДЕ НА ЛУБЕНЩИНІ

Версія для друкуВерсія для друку

ОБЛАСНИЙ ЗАХІД З НАГОДИ 33-Х РОКОВИН АВАРІЇ НА ЧАЕС ПРОЙДЕ НА ЛУБЕНЩИНІ 18 квітня відбулася робоча нарада з питань підготовки до відзначення 33-х роковин аварії на ЧАЕС, у якій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, голова районної організації ветеранів та інвалідів ВГО «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак, голова районної організації ветеранів Василь Силка, голови первинних чорнобильських організацій.

Йшлося про робочі питання підготовки до заходів, які цього року матимуть обласний масштаб: планується участь обласного керівництва, делегації з Італії, керівників обласних чорнобильських організацій. Як повідомлялося раніше, головний захід відбудеться 26 квітня і розпочнеться із ходи пам’яті о 10.30, далі – традиційний мітинг, виступи та відкриття мармурової дошки, присвяченої співпраці з італійським народом, зокрема містом Сестри-Леванте, потому – панахида у Мгарському Спасо-Преображенському монастирі, хода Алеєю пам’яті чорнобильців та відкриття меморіальної дошки дону Мікєлє Коста.   Окрім того, 24 квітня на Лубенщині відбудеться традиційний легкоатлетичний пробіг пам’яті, 25 квітня – мітинги у населених пунктах району та урочистий захід у кінотеатрі «Київська Русь», 7 травня – відвідування могили Героя України Олександра Лелеченка, 18 травня – турнір з міні-футболу його пам’яті.

Учасники зустрічі порушили питання, пов’язані з видачею посвідчень, медичним обслуговуванням, соціальним захистом учасників Чорнобильської катастрофи.

Наверх ↑