Оновили правила закупівель продуктів харчування

Версія для друкуВерсія для друку

Оновили правила закупівель продуктів харчування

 

14 березня 2024 набули чинності чергові зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 р. №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Відповідні зміни до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії воєнного стану Уряд ухвалив на засіданні 9 лютого 2024 року.

Замовники, які здійснюють публічні закупівлі певних продуктів харчування, відтепер зобов`язані проводити закупівлю продуктів шляхом запиту ціни пропозицій. До замовників, які відтепер будуть здійснювати закупівлю продуктів через електронний каталог відносяться: державні заклади освіти, охорони здоров’я та інші державні замовники, які здійснюють публічні закупівлі за кошти державного бюджету.

До переліку продуктів харчування входять яйця курячі, зернові культури, сирні вироби та овочі, фрукти, м’ясо, молочні продукти, макарони, крупи тощо. Ця закупівля здійснюється за умови якщо вартість предмета закупівлі буде становити 100 тис. грн. і більше. Перелік товарів, що закуповуєте, включений до Додатка 2 Особливостей, затвердженого Постановою № 1178.

Передбачається, якщо закупівля за електронним каталогом шляхом запиту пропозицій не відбулася, замовник може провести закупівлю на відкритих торгах, не збільшуючи при цьому очікувану вартість закупівлі. Або ж провести закупівлю шляхом запиту пропозицій з урахуванням особливостей здійснення публічних закупівель на період дії воєнного стану.

Наверх ↑