ПЕРЕВІЗНИКИ Й ГРОМАДСЬКІСТЬ ПРО НАБОЛІЛЕ

Версія для друкуВерсія для друку

ПЕРЕВІЗНИКИ Й ГРОМАДСЬКІСТЬ ПРО НАБОЛІЛЕ

Громадські активісти та перевізники намагалися знайти порозуміння на круглому столі з питань перевезень. Участь у обговоренні взяли голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, перевізники, представники громадських організацій, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, ЗМІ.

«Важливо, щоб ми сьогодні почули один одного, - наголосила очільниця району Тетяна Качаненко, - і обговорювали всі питання конструктивно, з розумінням повноважень райдержадміністрації, знанням маршрутів,  а також проблем як пасажирів, так і перевізників».

Заступник начальника управління агропромислового розвитку, економіки, транспорту, торгівлі та залучення інвестицій Любов Логвин інформувала громадськість щодо стану перевезень у Лубенському районі, зокрема, повноважень райдержадміністрації із укладення договорів з перевізниками. За її інформацією, на території району діє 27 маршрутів, договори про обслуговування яких укладено з облдержадміністрацією на термін до 2020-2021 років (в залежності від маршруту). Якщо перевізник хоче організувати новий маршрут, райдержадміністрація має право надати тимчасовий дозвіл на роботу для вивчення пасажиропотоку на цьому маршруті, після чого оголошується конкурс на цей маршрут.

З ініціативи Леоніда Шаблі обговорили виконання  правил пасажирських перевезень як з боку пасажира, так і водія, кондуктора чи перевізника, а також розбіжності у способах відшкодування за пільгове перевезення. Хоч питання пільгового перевезення і не було передбачене у порядку денному, однак без його обговорення не обійшлося, адже воно – одне з найбільш проблемних. Проблеми пільговиків порушували Анатолій Юрченко, Олександр Жалдак, Леонід Шабля.

Точку зору перевізників висловили Сергій Боцман та Олександр Тараненко. Висока ціна палива, застарілий автопарк, небажання висококваліфікованих водіїв працювати на приміських маршрутах, а найголовніше – стан доріг, - ось такі проблеми щодня доводиться вирішувати підприємцям-перевізникам.

Однак, поки що не все так погано. Як наголосила голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, Лубенський район все-таки має найбільші в області організацію пасажироперевезень та пасажиропотік. Приміром, у більшості районів люди змушені винаймати таксі або приватні авто. «Наше завдання - щоб перевізники і надалі здійснювали свою діяльність, надавали якісні послуги і отримували дохід. А інакше нам не вдасться зберегти навіть діючі маршрути. Але найголовніше - люди не повинні відчувати дискомфорту через дії чи слова кондуктора чи водія», - упевнена очільниця району.

Водночас, попри всі негаразди та непорозуміння, члени громадської ради визнали, що наразі перевізники роблять усе можливе для покращення ситуації, а також не відмовляються допомагати окремим громадянам. Зокрема, Раїса Кошель та Людмила Грицаєнко висловили подяку за підтримку Сергію Боцману.

Одне з найактуальніших питань стосувалося стану безпеки руху на території району у весняний період. З цього та інших питань присутніх інформував перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко. Він розповів про дороги, які ремонтувалися у минулому році, а також представив перелік доріг, які районна адміністрація спільно з виконкомами сільських рад рекомендує відремонтувати в цьому році. Водночас, Сергій Сіряченко не оминув увагою ряд наболілих питань: руйнування доріг великоваговим транспортом і порядок встановлення органами місцевого самоврядування обмежувальних знаків, зимове утримання доріг, проблемні ділянки і заїзди до Лубен, ремонт мосту через р. Сула тощо. Ці та ряд інших питань будуть порушені під час чергових засідань та підготовлені відповідні звернення від громадськості.

Представники громадськості інформували про зустріч з керівниками обласних структур щодо ремонту та утримання доріг. У цьому році вирішено продовжити практику виїзних засідань Громадської ради у населені пункти району та зустрічі з представниками обласних служб з вирішення проблемних питань району.

Наверх ↑