ПІДСУМКИ РОБОТИ ЛУБЕНСЬКОЇ МРФ ПОЛТАВСЬКОГО ОЦЗ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2019 РОКУ

Версія для друкуВерсія для друку

 ПІДСУМКИ РОБОТИ ЛУБЕНСЬКОЇ МРФ ПОЛТАВСЬКОГО ОЦЗ

ЗА 9 МІСЯЦІВ 2019 року

ПОСЛУГАМИ Лубенської міськрайонної філії Полтавської ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ ПРОТЯГОМА 9 місяців  ПОТОЧНОГО РОКУ СКОРИСТАЛИСЯ понад  2,1  ТИСЯЧ  БЕЗРОБІТНИХ

Протягом січня-вересня 2019-го послугами Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості скористалися  2179 безробітних осіб (з них 783 особи – мешканці сільської місцевості), що на 476 осіб, або на 17,9% менше, ніж за січень-вересень минулого року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з Лубенською міськрайонною філією Полтавського обласного центру зайнятості, зросла порівняно з таким же періодом 2018-го на 3,3% і становила 664 роботодавця. Кількість вакансій у базі даних Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості дещо збільшилися проти рівня минулорічного показника і склала  3873 одиниці.

Роботу отримали 2453 людей

За сприяння Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  одержали роботу 2453  людей (з них 746 осіб мешканці сільської місцевості) . Зокрема 1652  особи (або понад 67,3%)  працевлаштовані оперативно, до набуття статусу безробітного.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 39 безробітних (за 9 місяців минулого року – 41), із них 14 осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, та 25 осіб працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

393  охочих заробили на громадських роботах

Фахівці Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  забезпечили тимчасову зайнятість 393  громадянам  (торік у січні-вересні таких людей було 461). Найпоширеніші види громадських робіт такі: інформування населення про субсидії, екологічний захист природного середовища( в тому числі і ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ), впорядкування місць поховань та кладовищ, виконання обсягів робіт по створенню умов для відпочинку громадян, участь учнівської молоді у громадських роботах, тощо.

234 безробітних проходили професійне навчання

Для того, щоб професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи відповідав вимогам роботодавців, протягом січня - вересня 2019 року за направленням Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості 234  безробітних проходили професійне навчання (з них 94 особи жителі Лубенського району) . Зокрема, 61 безробітний навчався у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

 

 

703 мешканця Лубен та Лубенського району одержують допомогу по безробіттю

Станом на 1 жовтня 2019 року на обліку в Лубенській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості перебувало 818 безробітних, із них 35,6%, або 291 особа, проживають в сільській місцевості) . 703 безробітних отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

Вакансій у базі даних поменшало

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості станом на 1 жовтня поточного року порівняно з відповідною датою 2018-го зменшилася на третину та становила 133 одиниці. У базі даних Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  також містилася інформація про 153 пропозиції роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються робітники з обслуговування й експлуатації машин і устаткування, кваліфіковані робітники з інструментом, менеджери зі збуту, висококваліфіковані продавці продовольчих та непродовольчих товарів, водії автотранспортних засобів.

 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та https://www.facebook.com/LubnyCZ/

 

 

Наверх ↑